Gevaş Gençliği Tarihine Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Gevaş Gençliği Tarihine Sahip Çıkıyor

Gevaş Gençliği Tarihine Sahip Çıkıyor

Van’ın Gevaş Gençlik Merkezi tarafından başlatılan ‘Tarihime Sahip Çıkıyorum’ projesi kapsamında Selçuklu Mezarlığı’nda temizlik çalışması yapıldı.

22.04.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gevaş Gençlik Merkezi tarafından başlatılan 'Tarihime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında Selçuklu Mezarlığı'nda temizlik çalışması yapıldı.

Geçen yıl başlatılan proje kapsamında Selçuklu Mezarlığı'nda bulunan çöpleri toplayan gönüllü gençler, ilçe halkının da bu çalışmaya destek vermesini istediler. Proje hakkında bilgi veren Gençlik Lideri Necat Kaçmaz, "Tarihi mekanlar; bir ülkenin ve insanlığın en büyük ve en değerli hazineleridir. Yüzlerce, binlerce yıl önce yapılan tarihi eserler, yapıldıkları dönemin özellikleri, sosyal yapısı ve sanat anlayışı hakkında bize bilgi vermesi açısından da ayrıca önemli bir özelliğe sahiptir. Bu yüzden tarihi mekanlara gösterilen saygı aynı zamanda insanlığa saygıdır" dedi.

Tarihe bakıldığında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Gevaş'ın tarihi mekanlar bakımından oldukça zengin bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Kaçmaz, "Gençlik Merkezi olarak başlattığımız 'Tarihime Sahip Çıkıyorum' projesiyle tarihi mekanlara sahip çıkarak onları korumaya ve onlara gerekli özeni göstermeye çalışıyoruz. Ayrıca gençlerimizde bir farkındalık oluşturarak tarihsel ve kültürel bir bilinç oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla da ilçemizde Selçuklular zamanında yapılan ve 700 yıllık bir tarihi geçmişe sahip Halime Hatun Kümbeti'nde lise, ortaokul, Gevaş Meslek Yüksekokulu ve ilçe halkından oluşan gönüllü gençlerimizle kümbette temizlik yaparak çöpleri topladık. Gençlik Merkezi olarak bu çalışmayı geçen yılda gönüllü gençlerimizle yapmıştık, ama artık yılda bir defa değil daha yoğun bir katılımla ve belli zamanlarda büyük fedakarlık gösteren ve bizi hiç yalnız bırakmayan bilinçli ve duyarlı gençlerimizle tekrarlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda çalışmamıza katılımlarından dolayı hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.

Temizlik çalışmasına katılan gönüllü gençler de, vatandaşların çevre konusunda daha duyarlı olmalarını isteyerek, "Buradaki temizlik çalışmasına gönüllü olarak katıldık. Mezarlıkta oldukça çöp var. Başlatmış olduğumuz bu çalışmaya tüm ilçe halkının da destek vermesini bekliyor ve onları yanımızda görmek istiyoruz" ifadelerini kullandılar. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaş Gençliği Tarihine Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement