Gezi Nedeniyle Hakkında Soruşturma Açılan Doktor İçin Karar Verildi - Son Dakika
Yerel

Gezi Nedeniyle Hakkında Soruşturma Açılan Doktor İçin Karar Verildi

Gezi Nedeniyle Hakkında Soruşturma Açılan Doktor İçin Karar Verildi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ( SES) Şube Başkanı Yalçın Mutlu, Berkin Elvan eylemlerine katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan daha sonra da zorunlu emekliliğe ayrılan Dr. Muharrem Şenel’in haksızlığa uğradığını söyledi.

11.11.2014 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ( SES) Şube Başkanı Yalçın Mutlu, Berkin Elvan eylemlerine katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan daha sonra da zorunlu emekliliğe ayrılan Dr. Muharrem Şenel'in haksızlığa uğradığını söyledi.

Muharrem Şenel gibi bir hekimin baskı ve soruşturmalar nedeniyle kamudan ayrıldığını ancak daha sonra bu soruşturmanın kapatıldığını Mutlu, "Emekli olmasa ceza verecek miydiniz? Başka bir ile veya hastaneye geçici görev ile gönderecek miydiniz? Niçin sadece Muharrem Şenel" diye sordu?

Sevilen ve sayılan bir doktor olan Muharrem Şenel'in hiçbir şey kaybetmediğini ancak Eskişehirlilerin kaybettiğini dile getiren Mutlu şunları söyledi:

"Böylece değerli bir hekim daha kamudan ayrılmıştır. Böyle yöneticilik yapılamaz. Bu kurumlar halkın malıdır. Sizler o koltuklarda oturuyor ve bizlerin ödemiş olduğu vergiler ile dolgun maaşları alıyorsunuz. Bu koltuklar böyle kullanılamaz. Soruşturma bu uygulamadan dolayı hastane yöneticilerine açılmalıdır."

Öte yandan Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan için ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir'de yapılan eyleme katılan Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde çalışan Operatör Doktor Muharrem Şenel hakkında açılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma nedeniyle emekliye ayrılan Dr. Muharrem Şenel'e soruşturma sonucu yazılı olarak iletildi. Emniyet Müdürlüğünün yazısı ile Eskişehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin yazısı nedeniyle Yunus Emre Devlet Hastanesi yönetimi "Eskişehir Direniş Forumları adı altında düzenlenen eylemlere katılmanız nedeniyle 'kamu malına zarar verme-kasten yaralama-göreve yaptırmamak için direnme (görevli memura mukavemet), mala zarar verme, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' fiileri nedeniyle" açılan disiplin soruşturmasının sonuçlandığı bildirildi. Hastane yöneticisi Op.Dr. Zihni Ergün imzası ile gönderilen yazıda, "Yapılan soruşturma sonucunda, üyesi olduğunuz KESK'e bağlı SES sendikası tarafından düzenlenen söz konusu yürüyüşe mesai saatleri dışında katılmış olmanız ve tarafınıza isnat edilen suçlara yönelik herhangi bir eyleminizin olmadığı anlaşıldığından, hakkınızda disiplin yönünden herhangi bir işlem yapılmasına gerek görülmemiştir" denildi.

SES üyesi ve Disiplin Kurulu Başkanı Muharrem Şenel hakkında sendikanın kararı ile birçok vatandaşın katıldığı eylem nedeniyle soruşturma açılmasına sendikalar, partiler, demokratik kitle örgütleri ve hastaları tepki göstermişti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezi Nedeniyle Hakkında Soruşturma Açılan Doktor İçin Karar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement