Gezi Olaylarında Milletvekilinin Burnunu Kıran Polise Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Gezi Olaylarında Milletvekilinin Burnunu Kıran Polise Hapis Cezası

Gezi Olaylarında Milletvekilinin Burnunu Kıran Polise Hapis Cezası

Gezi olayları sırasında CHP Amasya eski Milletvekili Ramis Topal’a baret atarak burnunun kırılmasına yol açan polis memuru Cihad Şanlıdağ, "olası kastla yaralama" suçundan 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

20.09.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi olayları sırasında CHP Amasya eski Milletvekili Ramis Topal'a baret atarak burnunun kırılmasına yol açan polis memuru Cihad Şanlıdağ, "olası kastla yaralama" suçundan 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık polis memuru ifadesinde, üzerine atılan kaskın ne olduğunu göremediği için panik yaparak fırlattığını, onun da milletvekilinin üzerine denk geldiğini söyledi.

Gezi Parkı olaylarında, CHP Amasya eski Milletvekili Ramis Topal'ın üzerine baret atarak burnunun kırılmasına nende olduğu iddia edilen polis memuru Cihad Şanlıdağ'ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında müşteki CHP Amasya eski milletvekili Ramis Topal duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan sanık polis memuru Cihad Şanlıdağ'ı ise avukatı temsil etti.

Duruşmada ifade veren müşteki Topal, olay tarihinde milletvekili olarak Beyoğlu bölgesine geldiğini, milletvekili olduğunu belirtip Divan Oteli önü ve karşı cephesinde bulunan iki grup polise biraz geriye çekilme ricasında bulunduğunu söyledi. Topla, "Divan Oteli'nde sıkışmış bulunan insanları çıkarabilmek için otele gittim. İçerisi çok yoğun gaz dolmuştu. Tekrardan otelden dışarı çıktığımda arkadan polislerin gurubu içinden bir kask atıldı, daha doğrusu bir cisim geldi suratıma çarptı. Sonradan bunun baret olduğu anlaşıldı" ifadelerini kullandı.

"Burnum kırıldı şikayetçiyim"

"Dönüp baktığımda atan polisi de gördüm, göz göze geldik" diyen Topal, "Hemen yanına gidip kolundan tuttum fakat yanındakiler çekiştirmeye başladılar, daha sonra o polisi aldılar. Arkadan başka bir polis arkadaşını kurtarmak için tekme attı ve sanık polisi uzaklaştırdılar. Ben de bu darbe neticesinde yaralandım ve burun kırığı meydana geldi. Sanık hakkında halen şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"Yüzümdeki buhardan atılan şeyi göremedim"

Olay tarihinde Gezi Parkı'nda Çevik Kuvvet polisi olarak görev yapan sanık Cihad Şanlıdağ, soruşturma aşamasında alınan ifadesinde, Gezi olayları döneminde göstericilere gün boyunca gerekli müdahaleyi yaptıklarını söyledi. Şanlıdağ, akşam saatlerinde hem gaz maskesi hem de kask kullandıklarını ve 7-8 saat yüzünde kaldığı için buharlaşma olduğunu söyleyerek, "Bu nedenle bir anda hareket ettik ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü ile yanındaki 3 korumayı kaybettim. O sırada Gezi Parkı'ndan çıktım ve Divan Oteli yanında tek başıma kaldım. Güvenliğimi sağlamak için Divan Oteli yanında gördüğüm Çevik Kuvvet grubuna katıldım. O sırada beklerken gösterici gruptan üzerime bir şey atıldı. Yüzümde gaz maskesi ve kask bulunduğundan ve buhar yaptığından atılan şeyin ne olduğunu göremedim. Bir anlık refleksle uzaklaştırmak istedim. O da Ramis Topal'a geldi."

"Bomba ihbarları geliyordu o yüzden refleks yaptım"

"Daha önce Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde çalıştığım sıralarda gizli istihbarat raporları geliyordu. Örneğin köpeklerin karnına bomba bağlanıp Çevik Kuvvet polislerinin üzerine salınacağı, oyuncak arabalar ile bombalı saldırılar yapılacağı şeklinde. Bu nedenle refleks olarak böyle davrandım. Müştekiyi hedef alarak bir eylem de bulunmadım. Tamamen tesadüfi olarak müştekiye denk geldi" dedi.

Hapis cezası ertelendi

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Cihad Şanlıdağ'ın "kamu görevlisi nüfuzunu kullanarak silahla olası kastla yaralama" suçundan 8 ay 22 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Şanlıdağ'ın cezası 5 yıl süre ile ertelendi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan iddianamede, Gezi olayları döneminde milletvekili olan müşteki Ramis Topal'ın 15 Haziran 2013 saat 22.00 sıralarında Harbiye'deki Divan Otel'e gittiği, otel çevresinde güvenlik önlemi almış bulunan kolluk görevlileri ile görüşmeye çalıştığı anlatıldı. Topal'ın arkasında bulunan polis memuru şüpheli Cihad Şanlıdağ'ın baretini eline alarak eylemcilerin ve bu arada müştekinin de bulunduğu tarafa doğru fırlattığı, müştekinin yaralanmasına neden olduğu belirtiliyordu. ATK'dan alınan rapora göre müştekinin burun kemiğinde kırık oluştuğu anlatılan iddianamede, şüpheli Şanlıdağ'ın, "kamu görevlisi nüfuzunu kötüye kullanarak silahla kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyordu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gezi Olaylarında Milletvekilinin Burnunu Kıran Polise Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement