Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava

Gezi Parkı odaklı eylemlere ilişkin Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 sanığın yargılandığı davada, "1 Mayıs davasındaki beraat kararı örnek alınarak sanıkların beraatine karar verilmesi" talep edildi.

14.04.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı odaklı eylemlere ilişkin Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 sanığın yargılandığı davada, "1 Mayıs davasındaki beraat kararı örnek alınarak sanıkların beraatine karar verilmesi" talep edildi.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu'nun da aralarında olduğu 14 tutuksuz sanık katıldı.

Hakim Onur Özsaraç, dava dosyasındaki görüntülerde yer alan kişinin tutuksuz sanık Volkan Özer olup olmadığının tespiti amacıyla söz konusu CD'nin bilirkişiye verildiğini ve bununla ilgili henüz bir rapor düzenlenemediğini belirtti.

1 Mayıs davasını örnek gösterdi

Söz alan sanık avukatlarından Arzu Becerik, mahkemeye dilekçe sundu. 1 Mayıs davasında verilen beraat kararının örnek gösterildiği dilekçede, "1 Mayıs'ta Taksim'de miting yapılması konusunda yapılan çağrı hakkında İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada beraat kararı verilmiştir. Çağrının barışçıl olduğu, ifade özgürlüğünden ibaret olduğu belirtilmiştir. Bu davada da aynı nitelikte çağrı söz konusudur" ifadeleriyle beraat talep edildi.

Mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek, duruşmayı 29 Nisan'a erteledi.

- Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, HDP Parti Meclisi Üyesi Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve Halkların Demokratik Kongresi Üyesi Haluk Ağabeyoğlu'nun, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan 2 ile 6 yıl, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak, dağılmamak" suçundan 1 yıl 6 ay ile 3 yıl, "halkı kışkırtma" suçundan 1 yıl 6 ay ile 4 yıl arasında olmak üzere toplam 5 ile 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması isteniyor.

Diğer 21 şüphelinin ise "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak, dağılmamak" suçundan 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement