Gezici Çanakkale Müzesi Soma'da - Son Dakika
Yerel

Gezici Çanakkale Müzesi Soma'da

Gezici Çanakkale Müzesi Soma\'da

Çanakkale Savaşı'nın geride bıraktığı eserleri vatandaşlarla buluşturan Türk Gaziler Vakfı Gezici Müze TIR'ı, Soma'ya getirildi.

09.07.2014 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşı'nın geride bıraktığı eserleri vatandaşlarla buluşturan Türk Gaziler Vakfı Gezici Müze TIR'ı, Soma'ya getirildi.

10 gün boyunca Soma'da ziyaretçilere açık olacak olan gezici müzeye vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Cengiz Topel Meydanı'nda konuşlanan gezici müzeye gelen vatandaşlar Çanakkale Savaşı'ndan kalan eserlerin sergilendiği müzeyi ilgiyle geziyor. Çanakkale'deki savaş alanlarından çıkan savaş malzemeleri ile müzeye bağışlanan yazılı ve görsel malzemelerden oluşan sergi, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Gezici müzede Çanakkale Savaşı'ndan kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları ve anılar, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve Çanakkale savaşlarını anlatan jenerikli belgesel sunumları yer alıyor. Seyit Onbaşı'nın heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu müze TIR'da vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor. İzmir'den gelen ve Türkiye'nin her yerini gezerek müzeyi vatandaşlarla buluşturan Gaziler Vakfı Gezici Müzesi'nin sonraki durakları ise Bergama ve Dikili olacak. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezici Çanakkale Müzesi Soma'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement