Ggc'de 25.olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ggc'de 25.olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Ggc\'de 25.olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) 25. Olağan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı.

05.09.2015 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) 25. Olağan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı. Tek liste ile gidilen genel kurula 163 üye katıldı. Kongrede, GGC'nin tüzüğündeki 2 madde değiştirildi.

Yönetim listesine onur kurulu eklenirken, federasyon delegesi sayısı da tekrar belirlendi. GGC Başkanı İbrahim Ay kongrede yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi. Başkan Ay konuşmasında, hedeflerinin mevki ve makam koltuğu arasına sığmayacak kadar büyük olduğunu ve basın camiasına hizmet etmekten büyük onur duyduklarını söyledi.

Divan başkanlığını Galip Ünlükara'nın yaptığı kongrenin katip üyeliğini Atilla Göker ve İbrahim Halil Aycan yaptı. Divan Başkanı Ünlükara kongreyi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okutulmasıyla açtı. Gündem maddelerinin görüşülüp oylandığı kongrede faaliyet raporu ve denetim raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi. Diğer gündem maddesi olan tüzük değişikliğinde ise dernek organlarına onur kurulu eklendi ve üyelere Onur Kurulu'nun görev ve yetkileri okundu. Kongrede ayrıca, federasyon delegelerinin sayısı tüzükte yer alan şekliyle değiştirilerek yeniden oylandı. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından oy kullanımına geçilen kongrede saat 17.00'da sandıklar açıldı.

SANDIKTAN BİRLİK VE BERABERLİK ÇIKTI

231 üyesi bulunan GGC'nin kongresine 163 üye katıldı, 160 kişi oy kullandı. Gaziantep Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapılan kongreye yoğun bir katılım oldu. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yapılan seçimde yönetim, denetim, onur kurulu ve federasyon delegelerinin yer aldığı liste oylandı.

Genel kurulda yönetim kurulu adına söz alan GGC Başkanı İbrahim Ay, GGC'nin 26 aylık faaliyetlerini anlattı. Ay, yeni dönemde yapacaklarını da içeren konuşması esnasında salondan alkış aldı. Basın camiasına birlik beraberlik mesajları veren Başkan Ay, toplu konut projesinin ön çalışmalarını da detaylı bir şekilde anlattı.

"GÖREVİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ"

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin 1969 yılında kurulan bölgenin en güçlü basın örgütü olduğuna vurgu yapan Başkan Ay, "Yönetim kurulum ile birlikte bu önemli göreve ilk talip olduğumuzda, nasıl büyük bir sorumluluğu üstlendiğimizin farkındaydık. Her yönüyle gelişen Gaziantep'te, basın sektörünün de gelişmelere paralel bir şekilde, yeni bir vizyon kazanması için çok çalışmamız gerektiğini de biliyorduk. Bu nedenle ilk günden itibaren şeffaf, hesap verebilen, müşterek akıl ile hareket eden bir anlayışla, kısa ve uzun vadeli plan ve projeler hazırladık. Sizlerin değerli oylarıyla devraldığımız cemiyetimizde, sözlerimizin bir çoğunu hayata geçirmenin haklı gururunu, sizlere ve camiamıza hizmet etmenin onurunu yaşıyorum. Allah çok şükür ki; alnımız ak, başımız dik ve vicdanımız rahat olarak bugün karşınızdayım. Geçtiğimiz kongrede bazı sözler vermiştik. Dilerseniz ne söyledik ne yaptık hep beraber kısaca hatırlayalım. Öncelikle cemiyetimize yakışır bir yere taşınacağımızın sözünü vermiştik. Bugün 400 metrekarelik bir mekanda, son sistem bilgisayarların bulunduğu, internet bağı bulunan haber merkezi, toplantı salonu ve çalışma odalarıyla Türkiye'deki diğer cemiyetlerin ve gazetecilerin gıpta ile baktığı bir cemiyet kimliği kazandık" dedi.

"EKİP RUHUNU ZİRVEYE TAŞIDIK"

Görev süresi boyunca yönetim olarak tüm üyelerin sevinçli ve hüzünlü günlerinde yanlarında olmaya özen gösterdiklerini belirten Ay, "Bizler biliyoruz ki, acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır. Bu anlayışla üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde yanında olmaya büyük özen gösterdik. Gaziantep'te ilk kez, çalışan arkadaşlarımızı teşvik etmek amacıyla, Üniversitemizdeki iletişim fakültesi hocalarının desteği ile 8 ayrı dalda yarışma düzenledik ve başarılı olan arkadaşlarımızı düzenlediğimiz törenle ödüllendirdik. Son derece olumlu geri dönüşümler aldığımız, bu organizasyonu geleneksel hale getireceğiz. Gaziantep İletişim Fakültesi ile ilişkilerimizi güçlendirdik. Bölümün ilk mezunlarının törenine katılarak, 'burada bir cemiyetiniz var' mesajını verdik. Bölüm başkanlarıyla sektörümüze kalifiyeli eleman kazandırma adına ileriye dönük planlar hazırladık. Yine üyelerimizin sosyal yaşamını kolaylaştırıcı adımlar attık. Bazı hastanelerimizle anlaşma yaparak üyelerimizin indirimli hizmet alabilmesini sağladık. Son olarak Gaziantep Barosu ile yaptığımız protokolle, şiddette maruz kalan gazeteci arkadaşlarımıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesini sağladık" ifadelerinde bulundu.

"TÜM KESİMLERLE BÜTÜNLEŞTİK"

Başkan Ay, GGC'yi il içinden ve il dışından ilgili tüm organlarla ortak projeler üretebilen bir pozisyona getirdiklerine dikkat çekerek, "Cemiyetimizi, kentin tüm organlarıyla iletişim halinde olan bir vizyona kavuşturduk. Herkese kapımızı açtık. Bu bağlamda daha önce üyelikten ihraç edilen cemiyetimizi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na tekrar üye yaptık ve Ankara'da temsil noktasında elimizi güçlendirdik. Yine ilimizde sektörümüzdeki yeniliklerin takip edilmesi ve siz değerli meslektaşlarımızın bilgilendirilmesi için çeşitli seminerler düzenledik" şeklinde konuştu.

"KONUT PROJESİ YA OLACAK YA OLACAK"

Göreve geldiklerinden bu yana üzerinde çalıştıkları en önemli konunun Gaziantep'te görev yapan basın çalışanlarının tamamını ev sahibi yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Ay, bu kapsamdaki çalışmaları detayları ile anlattı. Konut projesinin yeni dönemde mutlak suretle hayata geçireceklerinin sözünü veren Ay, "Bu konuda önceki seçimin ardından tüm prosedürleri yerine getirdik ve müracaatımızı yaptık. Dosyamız sadece imza aşamasına kalmıştı. Ancak TOKİ'deki görev değişikliği nedeniyle, dosyamız yeniden düzenlenmek üzere iade edilmişti. Ama biz o günden bu yana, bu konudaki ısrarcı tutumumuzu sürdürüyoruz. Türkiye genelinde konut projesini hayata geçiren Bursa, Kocaeli ve Adana cemiyetleriyle görüştük. Elimiz şu an daha da güçlü. Bu konuda yetkili isimlere bu emsal dosyaları verdik. Ama diğer cemiyetlerin konut projesini 7-8 yılda ancak hayata geçirebildiklerini de bilmenizi isterim. Yeni dönemimizde büyük bir aksilik olmaz ise konut projesinin tamamlanacağını bilmenizi isterim. Yeni dönemde başta konut projemizi tamamlayarak, üyelerimizi ev sahibi yapma çalışmasını ilk yılımızda noktalayacağız" diye konuştu.

"MESLEK KURSLARINA START VERECEĞİZ"

Yeni dönemde mesleki kurslara büyük önem vereceklerinin altını çizen Başkan Ay, "APPLE bilgisayar şirketi ve dil kurslarıyla ön protokolümüzü yaptık ve yeni dönemde ücretsiz bilgisayar, grafik tasarım, fotoğrafçılık ve dil kurslarını düzenleyeceğiz. Yine uluslararası projeler, seminerler, paneller ve toplantılar organize ederek, gelişim ve değişimdeki sınırlarımızı zorlayacağız. Bu konuda üyelerimizden gelecek her türlü talebe göre kurs branşlarını ihtiyaç sırasına göre belirleyerek kendimize yol haritası çizeceğiz" dedi.

"YEREL BASIN DAHA GÜÇLÜ OLACAK"

Yerel basının güçlendirilmesi adına da çalışmalar yapmaya devam edeceklerin söyleyen Başkan Ay, "Ülkemiz ve kentimiz gerçekten önemli bir süreçten geçiyor. Yaşanan tüm gelişmeler özellikle ekonomik anlamda tüm kesimler gibi yerel basın kuruluşlarını da olumsuz etkiliyor. Yerelde gazete çıkartmak, TV, Radyo yayını yapmak artık ciddi maliyetleri de beraberinde getiriyor. Buna bağlı olarak ulusal basın kuruluşları gibi, ciddi bir reklam gelirimizin olmayışı işimizi daha da zorlaştırmakta. Hal böyle olunca çalışan arkadaşlarımızda hak ettikleri maaşları alamıyor. Yeni dönemdeki en önemli çalışmalarımızdan biriside yerel basının ulusal reklam pastasından aldığı payın yükseltilmesi olacaktır. Bu konuda titiz bir rapor hazırlayarak, Ankara'da ilgili kurumlara müracaatta bulunacağız. Diğer önemli bir konu ise ilimizdeki resmi ilanların arttırılması idi. Bu konuda geçtiğimiz aylarda Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, görüşmede bulunduk ve yakın bir zamanda ilimizdeki basın ilan gelirlerinin artırılması yönünde çalışmaların başlatılacağının sözünü aldık. Yine ilimizdeki yerel basın kuruluşlarının bankalardan düşük faizli kredi kullanabilmesi içinde yasal girişimlerde bulunacağız. Zor şartlarda kutsal bir görevi icra eden GGC üyesi meslektaşlarımızın devlet üniversitesinde okuyan çocuklarına eğitim bursu verdik. Yeni dönemde de bu alanda desteklerimiz sürdüreceğiz" açıklamalarında bulundu.

ESKİ YÖNETİME TEŞEKKÜR, YENİ YÖNETİME BAŞARILAR

Konuşması ile salondaki meslektaşlarından yoğun alkış alan GGC Başkanı Ay, sözlerini şöyle tamamladı: "Önceki dönem olduğu gibi bu dönemde de yapamayacağımız projelere söz vermiyorum. Verdiğimiz sözleri de yerine getirmek için, yönetim kurulumuz ile birlikte samimi bir şekilde çalışacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Sözlerime son verirken, önceki yönetimde görev alan arkadaşlara katkılarından dolayı sizlerin adına teşekkür ediyorum. Yeni bir yönetim oluşturuldu. Bu dönem tüzük değişikliği ile onur kurulumuzu da oluşturduk. Yine listemizde bir dönem aradan sonra federasyon delegelerimizde yer alıyor. Gönül isterdi ki, tüm arkadaşlar listede görev alsınlar. Ancak tüzükte yer alan sayılar ölçüsünde bir liste oluşturduk. Bunun için siz değerli arkadaşlarımızdan anlayış bekliyorum. Bizim için listede olan veya olmayan üyelerimizin bir farkı yoktur. Bir projesi olan her üyemiz yönetim toplantısına katılarak bunu gündeme getirebilir. Her zaman söylediğimiz gibi, sadece yönetim kademesiyle değil, tüm üyeleriyle bir ekip olduğumuz zaman sorunları kolayca çözebiliriz. Unutmayalım ki, ekip ruhu her başarının anahtarıdır."

İŞTE GGC'NİN YENİ YÖNETİMİ

YÖNETİM KURULU (ASİL) YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1- İBRAHİM AY 1- YUSUF KILIÇ

2- HASAN KIRMIZITAŞ 2- LEVENT ÖZKURT

3- AYDIN AKYÜREK 3- MAHMUT ÖZKILIÇ

4- FEVZİ TEKİN 4- AYKUT TAHİR ÖZKELEŞ

5- YAŞAR YAVUZ 5- MUSTAFA ÖZZORLAR

6- MEHMET BONCUK 6- ALİ OKAN ÇELİK

7- GÜLŞAH SERT 7- TUBA CANPOLAT

8- DENİZ YÜKSELİR 8- RAMAZAN TAŞKIN

9- ÖZLEM KARINCALI 9- MEHMET HANİFİ CEBER

10- BEKİR ŞAHİN 10- CENGİZ GONCUK

11- HANİFİ KILIÇ 11- AHMET ÖZSÖYLER

12- HACI SALICI 12- BORA TOKTAŞ

13- BÜLENT ÇULCUOĞLU 13- HAKAN ESEN

14- İSMAİL ŞAHİN 14- ALİ BUDAK

ONUR KURULU (ASİL) ONUR KURULU (YEDEK)

1- HÜSEYİN TOPRAK 1- ADEM YILMAZ

2- YUSUF AĞAR 2- HAMZA MERCANOĞLU

3- CENGİZ HALİL ÇİÇEK 3-BÜLENT AĞCABAY

4- ALİ ATALAR 4- ORHAN KARADAĞ

5- MUAMMER KARADENİZ 5- MEHDİ ANLAROĞLU

6- AHMET ATILMIŞ 6- İSMAİL CABBAR GÜNEŞ

7- HASAN AKPINAR 7- FERAMUZ SEVİNİŞ

DENETİM KURULU (ASİL) DENETİM KURULU (YEDEK)

1- ÖKKEŞ KOYUNCU 1- CEM SİNAN ÇİÇEK

2- AHMET ATEŞ 2- GÜNEY YILMAZ

3- MUSTAFA OSANMAZ 3- AHMET YAVUZ

TÜRKİYE GAZETECİLER GAZETECİLER CEMİYETLERİ

FEDARASYONU DELEGELERİ BASIN VAKFI DELEGELERİ

1- İBRAHİM AY 1- HÜSEYİN KÜPELİ

2- RACİ DÖLEK 2- SAVAŞ OĞUZ

3- YAKUP ÇİÇEK 3- ATİLLA GÖKER

4- RUHİ AYTAÇ 4- CELALETTİN ÇÖREKÇİ - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ggc'de 25.olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement