GGC Polis Saldırısını Kınadı - Son Dakika
Güncel

GGC Polis Saldırısını Kınadı

GGC Polis Saldırısını Kınadı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetimi, Nusaybin'de gazetecilerin polis şiddetine maruz kalmasını kınadı.

13.08.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu, Nusaybin Devlet Hastanesi önünde haber yapmak isteyen gazetecilerin polis şiddetine maruz kalmasını yaptığı açıklama ile kınadı.

GGC açıklamasında, önceki gün Mardin'in Nusaybin ilçesi Hükümet Konağı önünde nöbet tutan güvenlik görevlilerine yönelik yapılan saldırı sonrasında yaralanan polis memurlarının hastaneye intikali esnasında Nusaybin Devlet Hastanesi önünde haber yapmak isteyen gazeteciler polis şiddetine maruz kaldığı hatırlatıldı.

Saldırıyı yapanlar adalet önüne çıkarılsın

Hastane önünde Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ahmet Akkuş ile Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Arif Altunkaynak'a özel harekat polisleri tarafından hakaret edildiğini, silahların dipçikleriyle fiziksel saldırıda bulunulduğunu, silah doğrultulmuş, havaya ateş edildiğini, fotoğraf makinelerine ve kameralarına el konularak zarar verildiği kaydedilen açıklamada şöyle dendi:

"Saldırıya uğrayan gazeteciler, saldırı sonucunda çeşitli yerlerinden yaralanarak aynı hastanede tedavi altına alınmıştır. Meslektaşlarımıza yönelik yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıyı yapanların adalet önünde hesap vermeleri için başta Mardin Valisi ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere tüm sorumluları göreve davet ediyoruz.

"Saldırı basın hürriyeti ve ifade özgürlüğünü hedef aldı"

Unutulmamalıdır ki gazeteciler, halkın habere ulaşmasını sağlamak amacıyla kalemleri, fotoğraf makinaları ve kameralarıyla tüm olumsuz şartlara rağmen görevlerini yerine getirmeye çalışırlar. Ancak, bu türden yaşanan olaylarda her seferinde gazetecilerin hedef alınarak saldırılara maruz bırakılmasını, basın hürriyetini ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmayı amaçladığı aşikardır. Şuan içinde bulunduğumuz bu süreçte bölgede görev yapan meslektaşlarımızın can güvenliğinden ciddi kaygı ve endişe duyduğumuzu özellikle belirtmek istiyoruz. Sonu çok daha vahim olabilecek saldırılarla karşılaşmamak için gerekli önlemlerin ve tedbirlerin alınmasını hatırlatmak istiyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel GGC Polis Saldırısını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement