Gıda İşletmelerine Günebakan Sertifikası - Son Dakika
Yerel

Gıda İşletmelerine Günebakan Sertifikası

Gıda İşletmelerine Günebakan Sertifikası

Aksaray Belediyesi’nin gıda güvenirliğini artırmak ve işletmelerin hijyen standardını yakalaması amacıyla başlattığı Günebakan Projesinin 10. sertifikası Has Hatay Künefe’ye verildi.

09.03.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Belediyesi'nin gıda güvenirliğini artırmak ve işletmelerin hijyen standardını yakalaması amacıyla başlattığı Günebakan Projesinin 10. sertifikası Has Hatay Künefe'ye verildi.

Gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin son zamanlarda rağbet gösterdiği 'Günebakan Sertifikası' işletmelerindeki hijyen standartlarının arttırılmasının yanında tüketicilerin güvenilir gıda sunmayı amaçlıyor. Halkın güvenilir daha temiz ve güvenilir gıda tüketmesi amacıyla Aksaray Belediyesinin başlattığı Günebakan Projesine müracaat eden Has Hatay Künefe, yapılan değerlendirme sonunda sertifika almaya hak kazandı. Has Hatay Künefe'de düzenlenen sertifika teslim törenine katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Günebakan'ın Aksaraylı esnaflar tarafından rağbet gördüğünü söyledi. Aksaray Belediyesi tarafından denetlenerek hazırlanan Günebakan Sertifikasına tüm gıda işletmelerinin müracaat edebileceğini aktaran Başkan Haluk Şahin Yazgı, "Günebakan projesi Belediyemizin öncülük ettiği bir uygulama ve proje hayata geçtiğinden itibaren birçok tesisimiz bu sertifikayı almak için müracaat etmeye başladılar" dedi.

Başkan Haluk Şahin Yazgı, "Belediyemiz yine hijyen kalitesi ve standardını yakalayan işletmelere Günebakan sertifikası vermeye devam ediyor. Günebakan için belirlediği 32 tane kriter var. Bu kriterleri göz önüne alarak 100 üzerinden puanlama yapıyoruz ve 80 puan ve üstü olan işletmecilerimize biz bu sertifikayı veriyoruz. Bugünde şu anda Has Hatay Künefedeyiz. Günebakan projesi sizlerin de bildiği gibi tamamen teşvik ve gönüllük esasına dayanıyor. Bu değerlendirme kesinlikle cezalandırma sistemi değil. Vatandaşlarımızın bu sertifikayı gördüğü zaman bu işletmelerin gönül rahatlığıyla ürün yada alışveriş yapabilirler. Çünkü bu sertifika hem hizmet kalitesi olsun hem de üretilen malzemelerin kalitesi olsun en üstte olduğunun göstergesidir. Belgeyi almayı hak kazanan bu işletmemize bu sertifikamızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gıda İşletmelerine Günebakan Sertifikası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement