Bakan Eker: Asıl Amaç, Çözüm Sürecini Baltalamaktı - Son Dakika
Yerel

Bakan Eker: Asıl Amaç, Çözüm Sürecini Baltalamaktı

Bakan Eker: Asıl Amaç, Çözüm Sürecini Baltalamaktı

Tarım Bakanı Mehdi Eker, "Gezi olayları dahil, 17 ve 25 Aralık darbe teşebbüsleri ve paralel teşebbüslerin arkasındaki asıl amaç, çözüm sürecini baltalamaktı." dedi.

06.08.2014 13:18  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Gezi olayları dahil, 17 ve 25 Aralık darbe teşebbüsleri ve paralel teşebbüslerin arkasındaki asıl amaç, çözüm sürecini baltalamaktı" dedi.

Muş'tan karayoluyla Bitlis'in Güroymak ilçesine gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, balkondan halka seslendi.

Eker, 10 Ağustos'ta Türkiye'de halk tarafından ilk defa cumhurbaşkanının seçileceği bir seçimin yaşanacağını anımsatarak, AK Parti milletvekilleri olarak liderleri Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı gösterdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin, millete hizmet yolunda projeleri olan birisi olması gerektiğine dikkati çeken Eker, şöyle konuştu:

"Aksi takdirde statükonun ısmarlama adayıyla devletin işleyişinden ve mekanizmasından haberi olmayan biri, orada ancak vesayetçi politikanın adayı olur. Türkiye 10 Ağustos'tan sonra yeni bir sürece girecek. Çözüm sürecinin kalıcı bir barışa dönüşmesi de Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde mesafe kat edecektir. Milli Birlik ve Beraberlik Projesinin mimarı Erdoğan'dır.

Gezi olayları dahil 17 ve 25 Aralık darbe teşebbüsleri ve paralel teşebbüslerin arkasındaki asıl amaç, çözüm sürecini baltalamaktı. Türkiye'nin meselelerinin çözümü Kürt sorununun çözümünden geçiyor. Kürt sorununun çözülmesiyle Türkiye kalkınır, istihdam artar ve ekonomik büyüme kolaylaşır. Biz 10 Ağustos'tan sonra yeni bir Türkiye diyoruz. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı daha sivil bir rejimin inşası için çaba sarf edecek. Bunu daha ileri noktaya taşıyacak. Bununla çözüm süreci başarıya ulaşacak. Yürütülen projelerle Türkiye bölgesinde önemli bir yere gelecektir."

"Cumhurbaşkanı seçimlerinde Türkiye'nin kendi sorunlarını çözebilecek konuma gelmesi son derece önemlidir ve bu makama hiç kimse Recep Tayyip Erdoğan kadar hazır değil" diyen Eker, Erdoğan'ın çatıların ya da monşerlerin adayı olmadığını dile getirdi.

Eker, Türkiye'nin kaybedecek zamanı olmadığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Seçim sonrası güçlü, halkın iradesi ile seçilmiş, dik duruşun sembolü olan, çözüm sürecini bilen bir lider gelecek. Burada Güroymak, Bitlis, Hizan, Adilcevaz, Ahlat, Mutki hepimiz birlikte Erdoğan'ın 10 Ağustos'taki seçimlerde en yüksek oyu almasını sağlayarak, 1. turda seçilmesine destek vereceğiz. Bizim kadar demokrasiyi ve sivilleşmeyi bekleyen başka bir yer yok. Geçmişi unutturarak, kalıcı bir barışı bu çerçeve sürdürmenin yolu buradan geçiyor. Cumhurbaşkanının ilk turda yüksek oyla seçilmesi önemlidir."

Ortadoğu'da yaşanan çatışmalara da değinen Eker, Ortadoğu'da Filistin, Irak, Suriye ve İran'da Müslüman kanı döküldüğünü ve bunların arasında Türkler, Kürtler ile Arapların da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından esnaf ziyaretinde bulunan Eker, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi.

Güroymak'taki temasları sonrası Bitlis kent merkezine geçen Eker, sorunlarını dinlediği Büryancılar Çarşısı'ndaki esnaftan Erdoğan için oy istedi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eker: Asıl Amaç, Çözüm Sürecini Baltalamaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement