Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin, "Bunların önüne geçeceğiz.

24.10.2015 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin, "Bunların önüne geçeceğiz. Bu sorunu ortadan kaldıracağız. Silvan Barajı tamamlandığında 200 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Ancak 4 yıldır biz yapıyoruz onlar bozuyor. El birliğiyle bu memlekete huzur getireceğiz, memleketi kalkındıracağız" dedi.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Bakan Arzu, Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile Eğil ilçesinde Hazreti Elyasa ve Hazreti Zülkifl peygamberlerin kabirlerini ziyaret ederek, dua etti.

İlçe merkezinde esnaflarla görüşen Arzu, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaymakamlığa geçen Arzu burada yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da çok sayıda peygamber ve alimin makamlarının, mezarlarının bulunduğunu söyledi.

Ancak Diyarbakır'ın bu yönü ile çok fazla bilinmediğine işaret eden Arzu, Diyarbakır'ın bu değerleri ile tanınması için çok çaba sarfettiklerini belirtti.

Arzu, bu kapsamda Hazreti Süleyman Camisi ile çevresinde restorasyon çalışmaları yapıldığını dile getirdi.

"Memlekete huzuru getireceğiz, memleketi kalkındıracağız"

Diyarbakır'ın sahip olduğu inanç ve kültür değerlerinin önemine dikkati çeken Arzu, "Burası inanç turizmi açısından ciddi bir merkez haline geldi. Bunun daha iyi bilinmesi ve Diyarbakır'a gelindiğinde bu peygamber ve alimlerin duasının alınması açısından buranın tanıtılması lazım. Bunun için buraya geldik" diye konuştu.

Arzu, son dönemde bölgede yaşanan sıkıntılar ve bu sıkıntıların yansımalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak için ziyaretlerinin süreceğini aktardı.

İlçedeki temaslarının ardından Diyarbakır'a dönen Bakan Arzu, merkez Yenişehir ilçesindeki Gazi Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla görüştü.

Bir vatandaşın, "Millet aç, dalağını, böbreğini satıyor. Siz bize sahip çıkın. Allah sizden razı olsun" sözleri üzerine Arzu, baraj ve çevre yolları yapıldığını, yeni fabrikalar kurulduğunu ancak birilerinin buna engel olduğunu söyledi.

Arzu, son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle esnafın satış yapamaz hale geldiğini vurgulayarak, "Bunların önüne geçeceğiz. Bu sorunu ortadan kaldıracağız. Silvan Barajı tamamlandığında 200 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Ancak 4 yıldır biz yapıyoruz onlar bozuyor. Barajların bitmesi gerekiyor. El birliğiyle bu memlekete huzur getireceğiz, memleketi kalkındıracağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement