Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik - Son Dakika
Güncel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, beş aylık dönem içeresinde EXPO 2016 Antalya'yı yerli ve yabancı 3 milyon 280 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, "Günlük olarak 60 bin ziyaretçiye çıktığımız da oldu.

28.09.2016 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, beş aylık dönem içeresinde EXPO 2016 Antalya'yı yerli ve yabancı 3 milyon 280 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, "Günlük olarak 60 bin ziyaretçiye çıktığımız da oldu." dedi.

Bakan Çelik başkanlığında, EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın VIP salonunda gerçekleştirilen "46. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı"na Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Genel Sekreter Fırat Işık ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, 46. yönetim kurulunun gündem maddelerini görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

EXPO 2016 Antalya'da altıncı ayın sonunda, 30 Ekim itibarıyla sürenin dolacağını anlatan Çelik, kapanıştan bir önceki yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini belirtti. Çelik, " 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla güzel bir etkinlik gerçekleştireceğiz, 30 Ekim'de de kapanışı gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu.

Yönetim kuruluyla gündemdeki maddeleri görüşürken aynı zamanda 30 Ekim sorasıyla ilgili, EXPO 2016 ilgili değerlendirmeleri de birlikte yapacaklarını belirten Çelik, yönetim kurulu üyelerinin bu konudaki görüşlerini bu toplantıda alacaklarını söyledi.

Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu beş aylık dönem içeresinde EXPO 2016 alanımızı ziyaret eden yerli, yabancı 3 milyon 280 bin kişi. Son Kurban Bayramı etkinliklerini de dikkate alırsanız, yoğun bir katılım, yoğun bir ziyaretçi aldığını söyleyebilirim. Günlük olarak 60 bin ziyaretçiye çıktığımız da oldu. Bir günde 60 bin kişinin ziyaret ettiğin alan oldu. Yerli ve yabancı birçok sanatçı, bu etkinliklere katıldı. Sanatlarını sergilediler, konserler verdiler. Burası bir sergi alanı ama aynı zamanda tecrübelerin de paylaşıldığı bir mekan olarak ele alınması gerekiyor. Bu yönüyle gerek konferanslar gerek seminerler, gösteriler, sergiler, birçok etkinliklere EXPO 2016 Antalya ev sahipliği yapmış oldu."

EXPO 2016 Antalya'da, 17. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin devam ettiğine dikkati çeken Çelik, 16-23 Ekim tarihlerinde de 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin gerçekleştirileceğini vurguladı.

Bir gazetecinin, "EXPO 2016 Antalya nereye devredilecek, karar var mı?" yönündeki soruyu Çelik, şöyle yanıtladı:

"Yok, öyle bir sonuç yok. Yönetim kurulumuzun, tabii deneyimli arkadaşlarımızın görüşleri önemli. Bunları değerlendireceğiz, Ankara'da biz bakanlık olarak da değerlendirmelerimizi yapacağız. Gerekli istişareler, görüşmeler yapılacak. Antalya'da, bunu cebimize koyup, götürülecek bir yer değil takdir edersiniz. EXPO'yu bir yere götüremeyiz, burada kalacağına göre, Antalya'ya ve Antalyalılara, Türk turizmine, Türkiye'nin, Antalya'nın geleceğine hizmet edecek son derece mükemmel bir mekan. En rasyonel, en doğru nasıl değerlendirilir onun değerlendirmesini yapıp, o şekilde yolumuza devam edeceğiz."

"Talep var mı?" yönündeki soru üzerine de Çelik, "Yok, öyle bir talep yok. Biz o şekilde açık artırmaya çıkarmadığımız için yani öyle bir şey söz konusu değil. Bu mesele bir yarış meselesi değil, burada doğru karar almak gerekiyor. Antalya, Türk turizminin kalbi ve aynı zamanda Türk tarımının da kalbi olan Antalya'nın geleceğini daha da aydınlık kılacak bir mekan olarak hizmete devam etmesi noktasına genel bakışımız. Spesifik olarak nasıl bir şekil alır, önümüzdeki ay değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement