Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Terör örgütlerinin aynı kaynaktan beslendiğini belirterek, "PYD de de PKK da DAEŞ de FETÖ de bu, hepsinin amacı Türkiye'nin bölünmesi, kalkınmasının önünde set olarak durmaktır.

13.09.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Terör örgütlerinin aynı kaynaktan beslendiğini belirterek, "PYD de de PKK da DAEŞ de FETÖ de bu, hepsinin amacı Türkiye'nin bölünmesi, kalkınmasının önünde set olarak durmaktır." dedi.

Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından bir restoranda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ve belediye başkanlarının katıldığı etkinlikte vatandaşlarla tek tek tokalaşan Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı namazını Şanlıurfa'da kılmayı planladığını ancak çeşitli nedenlerle bunun gerçekleşemediğini belirtti.

İslam coğrafyasında yaşanan olumsuzluklara değinen Faruk Çelik, "Bayramdan ziyade gözyaşı, kan, binbir türlü huzursuzluk, keder, sıkıntı var. Bizim dinimiz, 'Müslüman Müslümanın kardeşi' diyor. Bayramları fırsat bilmemiz gerekiyor, birbirimize selam vermeye çalışalım ve birbirimizi sevelim." diye konuştu.

Bakan Çelik, Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini milletin desteğiyle atlattığını vurgulayarak, vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe öncesi bazı kesimlerin Türkiye'ye çeşitli ithamlar yönelttiğini anımsatan Çelik, "15 Temmuz öncesi devleti, cumhurbaşkanını eleştirip bir algı oluşturmaya çalıştılar. 15 Temmuz akşamı kimin despot olduğunu gördük, 15 Temmuz'dan sonra da darbecilere destek veren, sözüm ona çağdaş dünyanın gerçek otoriter olduğunu hep beraber gördük, diktatörlerin kim olduğunu tüm dünya gördü. Güzel bir liderimiz var. Doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyiyle herkesi kucaklayan, birlik beraberlik içerisinde güçlenen bir Türkiye için gece gündüz demeden çalışan, bir lideri yakalamış olan milletten bu lideri alma niyeti milletin ferasetiyle önlendi. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır." diye konuştu.

Bakan Çelik, Fırat Kalkanı Harekatı'yla Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'e büyük bir darbe indirdiğine işaret ederek, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

PKK, PYD, DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerinin aynı amaca hizmet ettiğini anlatan Çelik, şunları söyledi:

"Kobani olaylarını hatırlıyor musunuz, Kobani'de 200 bin kişiye biz sahip çıktık, kucak açtık. Kobani'de DAEŞ'in kovulması için her türlü desteği biz verdik. Ama öyle iftiralar attılar ki aslı astarı olmayan iftiralar, sonuç, her şey ortaya çıktı. Şimdi biz DAEŞ'i vuruyoruz, hem de bir hafta içerisinde birkaç tane bölgeyi temizledik. Kimden ses çıkıyor alkış sesi gelmesi gerekirken, sözde DAEŞ'e karşı olanlar, Türk ordusu DAEŞ'i vurmaya başlayınca en çok PKK'nın, PYD'nin sesi çıkıyor, niye rahatsız oluyorsunuz işte DAEŞ'i vuruyoruz. Terör örgütlerinin kaynağı aynı, hepsi aynı yerden besleniyorlar, amaçları Türkiye'yi rahatsız etmek, Şanlıurfa'nın zengin olmasını engellemek, başka bir dertleri yok PYD de de PKK da DAEŞ de FETÖ de bu, hepsinin amacı Türkiye'nin bölünmesi, kalkınmasının önünde set olarak durmaktır. Onun için aklımızı bu yaşanan olaylardan sonra başımıza almak durumundayız ve Allah'ın izniyle büyük bir dayanışma içerisinde ben inanıyorum ki Türkiye bu çemberi yaracak ve yeniden kalkınmaların geliştiği bir ülke olacağız. Baktılar ki Güneydoğu gelişiyor hemen, bin bir çeşit terör örgütünü devreye koydular. Dünyada terörle bu kadar kuşatılan ikinci bir ülke yok ama dünyada da teröre karşı böyle birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde olan başka bir ülke de yok Allah'a şükür."

"Ya terör yolu ya millete hizmet yolu"

Bakan Çelik, teröre destek veren belediyeleri de eleştirerek, 28 belediyeye yeni görevlendirme yapılmasının ardından, hizmetin millete yapılacağını aktardı.

Demokratik yolları tercih edenlere kapıların açık olduğunu ifade eden Çelik, "Devlet terörü temizleme konusunda kararlı, demokratik yolu tercih edenlere karşı sonuna kadar yollar açık, buyurun demokratik yollardan mücadele edin. Ama seçime gideceksin, belediyeyi kazanacaksın, sonra da belediyeyi de terör örgütüne taşeron olarak kullandıracaksın, o dönem bitti. ya terör yolu ya millete hizmet yolu, millete hizmet diyorsanız, kapılar sonuna kadar açık, terör diyorsanız bu devlet bu millet buna müsaade etmeyecek. Son günlerde yaşanan olaylara baktığımızda Suruç'ta bir kayyum ataması var, 6 senedir buradayım, 'Suruç'a çevre yolu yapalım' ama bunu istemediler. Şimdi göreceksiniz Suruç'a çevre yolu da, alt yapısını da yapacağız, o kaynaklar terör örgütüne gitmeyecek, o kaynaklar Suruç'ta yaşayan kardeşlerimize gidecek. El birliğiyle kim hizmet ediyormuş, kim bu milleti oyalıyormuş, vatandaşlarımız net bir şekilde görecekler." diye konuştu.

Faruk Çelik, son dönemde yaşanan kamuda açığa almalarla ilgi de gerekli olan uygulamanın yapıldığını bildirdi.

Teröre destek verenlerin adalet karşısında hesap vereceğine işaret eden Çelik, şöyle devam etti:

"Türkiye çok büyük bir olay yaşadı, halen bazı tehlikeler geçmiş değil. Türkiye'de şu anda olağanüstü hal var ama OHAL vatandaş tarafından hiç hissedilmiyor. Biz öyle bir iktidarız ki vatandaşa hayatı çileye dönüştüren değil, aksine vatandaşlara zulüm edenlere dönük OHAL'den bahsediyoruz. Onun için bu süreçte kamu görevlileriyle ilgili yapılan bazı tasarruflar var, 'yaş kuru' tabiki karmaşık bir sistem, sen gelip devletin can alıcı kurumlarını bombalarsan, 250 kişiyi şehit edersen, tabi ki burada devletin alacağı tedbirler var. Ne adına saldırıyorsun, kimin piyonluğunu yapıyorsun, kime uşaklık yapıyorsun, işte bunlara karşı buna alet olanlar, bunlara destek verenlere tabii ki adaletin karşısında hiç acımayacağız, hesap verecekler. Ama 'haksızlık var yanlışlık var, efendim, yaş kuru var' tabi ki orada adalet devrede olacak ve hiçbir zaman hak etmeyen birisine böyle bir revayı ne iktidarımız ne devletimizin göstermeyeceğini özellikle belirtmek istiyorum."

Terör olaylarının bitmesinin ardından, ülkenin yeniden şaha kalkacağını ve Şanlıurfa'nın da bundan nasibini alacağını kaydeden Faruk Çelik, kentin bu süreçte yatırımlar açısından bir merkez olacağını aktardı.

Çelik, bölgenin kalkınmasını istemeyen terör örgütlerinin bunu önlemek için her yolu denediğini vurgulayarak, "Bölge halkına bunu çok görüyorlar, dikkat edin, kurtarmak için terör örgütü kuranlar, kimi kurtarmak istiyorlarsa en büyük zararı ona veriyorlar, PKK çıktı diyor ki 'Kürtleri kurtaracağım', en büyük zararı Kürtlere veriyor, DAEŞ çıkmış diyor ki 'dini kurtaracağım' en çok zarar verdiği İslam'dır ne yazık ki." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm kesimlerin terör örgütlerine karşı ortak tavır alması gerektiğini bildiren Bakan Faruk Çelik, huzur ortamıyla birlikte bölgenin çok daha gelişeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.


Advertisement