Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

"Dünyanın değişik coğrafyalarında bu ramazan ayında Müslümanların yüreği gerçekten kan ağlıyor.

19.07.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Dünyanın değişik coğrafyalarında bu ramazan ayında Müslümanların yüreği gerçekten kan ağlıyor. Allah bu ramazan ayını Müslümanlar için İslam alemi için ve bütün insanlık için huzura barışa vesile kılsın" dedi.

Kars'taki temaslarını sürdüren Eker, Selim ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Kasap Çetin Okyay'ın iş yerini ziyaret eden Eker, Kars'ın etinin çok kaliteli, fiyatlarının da uygun olduğunu söyledi.

İlçedeki bir bahçede halka da hitap eden Eker, Kars bölgesinde tarımsal kalkınmada birçok hibeli projelerin hayata geçtiğini, bölgenin bu projelerle hızla kalkınacağını ifade etti.

Dünyadaki gelişen olaylara değinen Bakan Eker, şunları kaydetti:

"Bu ramazan ayında Müslümanların kanı dökülüyor. Filistin'de Müslümanlar bomba yağmurları altında inim inim inlemekte. İsrail'in zulmü altında inim inim inlemekte. Suriye'de, Irak'ta yine Müslümanlar bu defa başka Müslümanlar tarafından katledilmekte. Dünyanın değişik coğrafyalarında bu ramazan ayında Müslümanların yüreği gerçekten kan ağlıyor. Allah bu ramazan ayını Müslümanlar için İslam alemi için ve bütün insanlık için huzura barışa vesile kılsın."

Daha sonra Sarıkamış Belediyesi'ni ziyaret eden Eker, Başkan Göksal Toksoy'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlene programa da katılan Eker, Sarıkamış'ın yüz binlerce ailenin yüreğin yattığı yer olduğunu belirterek, "Sarıkamış'ta 90 bin kişi bu topraklarda, bir gaye uğruna şehit olmuştur. Hükümetimiz tarihimize nasıl Çanakkale'de sahip çıktıysa Sarıkamış'ta da sahip çıkacak. Nasıl Çanakkale'de tesisler, abideler yapıldıysa hükümetimizin burada da birçok projesi var. Bunları hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Eker, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de şunları söyledi:

"Cumhuriyet tarihinde ilk defa halk cumhurbaşkanını seçecek. Yani Sarıkamış cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Recep Tayyip Erdoğan bizim liderimiz. Arkasında büyük bir sevdayla yerine getirilmiş 11,5 yıllık büyük bir başbakanlık birikimi, tecrübesi ve devlet adamlığıyla dosta düşmana herkese Türkiye'nin nerelere gelebileceğini gösteren liderliğiyle biz onu cumhurbaşkanı adayımız olarak teklif ettik. 10 Ağustos'ta Sarıkamış'a yakışır, Kars'a yakışır büyük bir oy oranıyla birinci turda Allah'ın izniyle kazanacağız." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement