Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

"(Cumhurbaşkanı seçimi) Herkesin sandığa gitmesini sağlamamız ve sandıklarda kullanılan oyların kesinlikle heba olmaması için çaba göstermemiz lazım”

09.08.2014 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Herkesin sandığa gitmesini sağlamamız ve sandıklarda kullanılan oyların kesinlikle heba olmaması için çaba göstermemiz lazım" dedi.

Bakan Eker, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ile Bismil İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın'ı ziyaret etti.

Bakan Eker, burada yaptığı konuşmada, Kürt sorununun çözülmesi, annelerin gözyaşının dinmesi ve ocakların sönmek yerine tütmesi için Türkiye'nin siyasi istikrara yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Siyasi istikrarın beraberinde ekonomik istikrarı getireceğine işaret eden Eker, "Çözüm süreci, işsiz kardeşlerimize iş, kalkınma ve refah getirir. Herkesin hakkına ve hukukuna riayet edilen Kürt'ün, Türk'ün, Arab'ın, Çerkez'in ve Roman'ın da hakkına kavuştuğu, eşit derecede saygı duyduğu bir sistemin bir rejimin oluşması lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimi

AK Partililer olarak en büyük temennilerinin herkesin sandığa gitmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Eker, şöyle dedi:

" Filistin, Irak, Suriye, Kerkük, Erbil, Kudüs, Şam, Bağdat için bu bölgede yaşayan bütün mazlumların umudu Türkiye Cumhuriyeti'nin daha güçlü olmasıdır. Türkiye daha istikrarlı duruma gelmesiyle Ortadoğu'da sorunlarını çözümünde daha etkili bir rol oynar. Onun için sadece biz değil onların da beklentisi ve umudu Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın cumhurbaşkanı seçilmesidir. AK Partililer olarak yarınki seçimde herkesin oy kullanmasını temin etmemiz, herkesin sandığa gitmesini sağlamamız ve sandıklarda kullanılan oyların da kesinlikle heba olmaması için çaba göstermemiz lazım. Ne rakiplerimizi küçümseyeceğiz ne rehavete kapılacağız."

-Diyarbakır'daki bayrak indirme olayı

Bakan Eker, gazetecilerin Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesindeki Türk bayrağını indiren kişinin yakalanmasıyla ilgili sorusu üzerine, bunun açık bir provokasyon ve menfur saldırı olduğunu ifade etti.

Bayrak indirme olayına karışan, Ömer M'nin Diyarbakır'da yakalandığını kaydeden Bakan Eker, "Şu anda emniyette sorgusu sürüyor. Toplumun değerlerini rahatsız eden bir saldırıydı. Bu olayı kınıyoruz. Bu tür eylemleri yapmaya kalkışmak rahatsız edici ve provokatiftir. Yakalanmış olması önemli bir gelişme. Emniyette sorgusu devam ediyor gereği yapılıp adalete teslim edilecek" şeklinde konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement