Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Bolu'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Bolu'da Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Bolu\'da Açıklaması

"CHP ve MHP'nin aslında ruh ikizi, çok yakın zihniyet akrabası olduklarını eskiden beri biliyorduk ama bu, çok fazla bariz değildi" "İşte bu seçimde bu akrabalık, yakınlık çok net şekilde ortaya çıktı"

13.04.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP ve MHP'nin aslında ruh ikizi, çok yakın zihniyet akrabası olduklarını eskiden beri bildiklerini belirterek, "Bu, çok fazla bariz değildi. İşte bu seçimde bu akrabalık, yakınlık çok net şekilde ortaya çıktı" dedi.

Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Eker, burada yaptığı konuşmada, Bolu'nun AK Parti'nin hizmet anlayışını benimseyen, o anlayışla ve tasavvurla millete hizmet yolunda mesafe kat eden il olduğunu söyledi.

Hizmet projeleri üretmenin kendilerinin işi olduğunu kaydeden Eker, "Bir ilde 3 dönem belediye başkanı olmak... Belediye seçimlerinde 2009'a göre oylarımız yaklaşık 7 puan artmış. Yüzde 43 olan oylarımız yaklaşık yüzde 50'ye çıkmış. Hizmet üretmezseniz bu neticeyi alamazsınız. İşin esası bu. Millete hizmet üretirseniz millet de engin basiretiyle ferasetiyle, dirayetiyle onları görüyor" diye konuştu.

Eker, yerel seçimlerin 17 Aralık ve arkasındaki güçlerin gölgesinde geçtiğine dikkati çekerek, ihanet, arkadan hançerleme, komplolar, tezgahlar, ülkenin varlığına kasteden çeteler, organizasyonlar, dikey-paralel, birbirine karışmış kirli ittifakların, adeta millete savaş açtığı süreçte yapıldığını anlattı.

Onun için sadece belediye başkanlarının, belediye ve il genel meclisi üyelerinin belirlendiği seçim olmadığını dile getiren Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, aslında bir manada genel seçim gibiydi ama milletimiz şunu gördü. Başbakanımıza yapılanlara milletimiz 'hayır 'dedi. Milletimiz Sayın Başbakanımıza sahip çıktı. Recep Tayyip Erdoğan'a, partisine, hükümetine ve Türkiye'ye yapılanları gördü ve bunlara 'hayır' dedi. Sayın Başbakanımıza da 'Millete hizmet yolunda yolun açık olsun, seninle birlikteyiz dedi.

Millete hizmet yolunda inançla, inatla, gayretle yolumuza devam edeceğiz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve öncülüğünde, AK Parti camiası olarak milletle bu hizmet ve kutlu medeniyet yürüyüşünü sürdüreceğiz."

CHP ve MHP eleştirisi

Başbakan Erdoğan'ın varlığı ve siyasi liderliğinin, Türkiye'nin iç barışı, kalkınması, huzuru, uluslararası alanda sözüne itibar edilir, daha kalıcı ve büyük güce dönüşmesi için fırsat görüldüğünü anlatan Eker, muhalefet partilerini eleştirdi.

"Birbirlerine düşman kardeş gibi bakanlar, birbirlerine saldıranlar bakıyorsunuz, AK Parti'ye muhalefette hepsi işaretleri birbirine karıştırdı" diyen Eker, şöyle konuştu:

"Birbirlerine aday transferi yapıyorlar. CHP ile MHP arasında fark kalmadı. Eskiden beri öyle söylüyoruz. Görüyorduk bunu. CHP ve MHP'nin aslında ruh ikizi, çok yakın zihniyet akrabası olduklarını eskiden beri biliyorduk ama bu, çok fazla bariz değildi. İşte bu seçimde bu akrabalık, yakınlık çok net şekilde ortaya çıktı. Birinin aday olduğu yerde öbürü olmuyor veya çok zayıf aday gösteriyor. Oyların büyük kısmı o tarafa gidiyor. Yanına diğer kuvvetleri, şer güçleri de alıyorlar ve beraberce tek gaye AK Parti'yi zayıf düşürmek, Sayın Başbakanımıza zarar vermek ama millet bunu görüyor, bu tezgahı biliyor, okuyor ve onları deşifre ediyor.

Anadolu'daki vatandaşlarımızın televizyonlarda falan yapılan analizlere, yorumlara taş çıkartacak yorumları var. Bu seçim onu gösterdi. Bundan sonra gündemimizde Türkiye'ye hizmet var. Emaneti bir kez daha aldık."

Bolu'daki tarımsal ihracata da değinen Eker, kentin tarımsal ihracatta 2 milyon dolardan 93 milyon dolara çıktığını söyledi.

Eker, kentte kayıtlı 10 bin çiftçi olduğunu anlatarak, bu çiftçilere bugüne kadar 176 milyon lira geri ödemesiz destek verdiklerini sözlerine ekledi. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Bolu'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement