Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır\'da

"CHP ve MHP'nin zihniyeti Türkiye'de Kürt sorununu ortaya çıkaran zihniyettir.

25.03.2014 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "CHP ve MHP'nin zihniyeti Türkiye'de Kürt sorununu ortaya çıkaran zihniyettir. Onlar tekçil, bütün insanları aynı kalıba sokmaya çalışan anlayışın temsilcileri. Neden CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemlerde bu sorun ortaya çıktı? Bunlar, bir başka şekliyle zihniyet akrabası olan, tekçi ve onlara bazı alanlarda destek veren BDP ile başbakanımıza zarar vermek istiyorlar" dedi.

Diyarbakır'daki temasları kapsamında Türkiye Jokey Kulübü'nce (TJK) Çınar ilçesine 6, kent merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Beşpınar köyünde, bin 500 dönümlük alanda 5 yıl önce kurulan Diyarbakır Hipodromu'nda düzenlenen ağaç dikimi programına katıldı.

Hipodromda ağaç diken Bakan Eker, program kapsamında 200 dönümlük alanda 20 bin ağaç dikildiğini söyledi.

Daha sonra Çınar ilçesinde partisince düzenlenen mitingde konuşan Bakan Eker, Çınar'ın daha iyi belediyecilik hizmetine kavuşması için sadece kent merkezine değil, artık köylere de belediyelerin hizmet götüreceğini belirtti.

"Biz barıştan yanayız"

Bakan Eker, Türkiye'de, sağlık, eğitim ve ulaştırma gibi hayatın tüm alanlarda ortaya koydukları hizmetlerle yüzlerinin ak olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"30 Mart'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için 15 yılın hesabını sorun. Biz AK Parti hükümeti olarak Çınar için hazırlanan projelerin arkasında olacağız ve destek vereceğiz. Biz barıştan yanayız. Şehrin güzelleştirilmesinden yanayız. Bazıları da maalesef, 'şehir temiz olmasın' diyor. 12 yaşındaki çocukların eline patlayıcı maddeleri, molotofları, el bombalarını verip attırıyorlar ve onlar da bundan besleniyor, bunun üzerinden siyaset yapıyorlar. Hizmet etmek bizim işimiz. Herkes kendi işini yapıyor. Belediyeciliği AK Parti dışında hiçbir parti yapamıyor. Allah'ın izniyle bu saatten sonra da başka parti yapamayacak."

Bakan Eker, 30 Mart'taki seçimin önemine dikkati çekerek, "Bu ülke, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sadece Diyarbakır'ın, Türkiye'nin değil, tüm Ortadoğu'nun, Irak'ın, Suriye'nin kaderini etkileyecek, Kürt sorununun çözümü yönünde bir adım attı. Bunun için başbakanımız tüm siyasi kariyerini, varlığını ailesi ile birlikte taşın altına koydu ve hedef haline geldi" diye konuştu.

"Bu seçim Türkiye'nin barışı tercih etmesinin seçimidir"

"Paralel yapılar, şantajlar, montajlar ve iftiraların tek hedefi; 'Recep Tayyip Erdoğan'a zarar verirsek, çözüm süreci engellenir ve Türkiye tekrar kanlı günlere geri gelir'. Bu seçim Türkiye'nin barışı tercih etmesinin seçimidir" diyen Bakan Eker, şunları kaydetti:

"Parlamentoda yer alan partilerden ikisi Kürt sorununun çözümüne engel olmaya çalışıyorlar. Maalesef bütün projelerimize engel olmaya çalıştılar. Anayasa değişikliği yapmaya kalktık, bize engel oldular. Parti kapatılmasını yasaklamaya, buna düzenlemeye getirmeye kalkıştık bunda da BDP onlara destek çıktı, bize destek vermediler. Halbuki en çok onların partisi kapatıldı, ama bize destek vermediler. CHP ve MHP'nin zihniyeti Türkiye'de Kürt sorununu ortaya çıkaran zihniyettir. Onlar tekçil, bütün insanları aynı kalıba sokmaya çalışan anlayışın temsilcileri. Neden CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemlerde bu sorun ortaya çıktı? Bunlar, bir başka şekliyle zihniyet akrabası olan, tekçi ve onlara bazı alanlarda destek veren BDP ile başbakanımıza zarar vermek istiyorlar. Analarımızdan öğrendiğimiz dili yasakladılar, elbiselerimize yasak koydular."

Bu tür yaklaşımların çözüm sürecini engellemeye yönelik olduğunu vurgulayan Eker, "Bu seçim Türkiye'nin barışı tercih etmesinin seçimidir" diye konuştu.

Bakan Eker, daha sonra ilçede esnaf ziyaretinde bulundu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement