Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da Açıklaması

"Filistin'de, Gazze'de, masum kadınlar, çocuklar hunharca, vahşice katledilmekte.

20.07.2014 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, " Filistin'de, Gazze'de, masum kadınlar, çocuklar hunharca, vahşice katledilmekte. Katledilmekle kalmıyorlar, bu şehit edilen Müslümanların cesetlerinin alınması için ilan edilen iki saatlik ateşkese bile tahammülleri yok" dedi.

Partisince bir düğün salonunda verilen iftar programında konuşan Eker, kan dökülmesinin haram olduğu ramazan ayında Müslümanların yüreğinin buruk olduğunu söyledi.

"Filistin'de, Gazze'de masum kadınlar, çocuklar, siviller hunharca vahşice katledilmekte. Katledilmekle kalmıyorlar, bu şehit edilen Müslümanların cesetlerinin alınması için ilan edilen iki saatlik ateşkese bile tahammülleri yok. O ateşkesin sözünde bile durmuyorlar" diyen Eker, bir diğer taraftan da Suriye'de, Irak'ta ve farklı coğrafyalarda Müslümanların birbirlerini katlettiğine işaret etti.

Zalime karşı hep mazlumun yanında olduklarını belirten Eker, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak sayın Başbakanımızın sahip olduğu duruşta ifade ettiği gibi "zalime karşı hep mazlumun yanında oldum. Haksıza karşı hep haklının yanında durdum" zalime sen zalimsin diye bildik. Bugün de aynı tutumumuzu sürdürüyoruz. Zalime ve zulme karşı durmanın bizim kültürümüzde, bizim inancımızda hiç bir mazereti yoktur. Biz Türkiye Cumhuriyetinin hükumeti, onun başkanı ve kabine üyeleri ile inanıyorum Türkiye'de yaşayan bütün Müslümanler ve bütün milletimiz aynı duygulara sahiptir."

Osamanlı imparatorluğunun çöküşüyle birlikte Ortadoğu'da kan aktığını, zulümlerin devam ettiğini kaydeden Eker, "Kukla rejimlerle bir çok zalimce uygulamalar, ret politikaları, inkar politikaları uygulanmak suretiyle zulümler işlendi. Biz diyoruz ki barışı tesis edelim. Türkiye'nin içinde de Ortadoğu'da da zulme karşı duralım, adaletli bir yönetimi tesis edelim. Vatandaşlarımız arasında da birlik ve beraberliği tesis edelim. Demokrasiyi, sivilleşmeyi insan haklarını tatbik edelim refahı yaygınlaştıralım. Bizim temennimiz ve çabamız budur" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Eker, 10 Ağustos'ta ilk defa halk eliyle cumhurbaşkanın seçileceğini hatırlatarak, "Türkiye Cumhuriyetini Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla yönetmeye layık büyük birikimle, büyük tecrübeyle, o millet sevdasıyla, o hizmet aşkıyla kimse onun kadar o makama layık ve hazır değildir" değerlendirmesinde bulundu.

"Vesayet rejiminin gerçek manada son bulması, milli iradeye dayalı bir rejimin tesis edilmesi, daha sivil, daha demokratik bir rejimin uygulanması Türkiye'nin sorunlarının daha çok demokrasi ile çözülmesi Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığında gün gün uygulanacak ve tatbikat imkanı bulacaktır" diye konuşan Eker, Erdoğan'ın 11 yıllık kesintisiz devam eden ve şerefle dolu 11,5 yıllık bir hizmetin arkasından cumhurbaşkanlığına aday gösterildiğini kaydetti.

Sivil, müreffeh, ekonomik sorunlarını çözmüş bir Türkiye için çabaladıklarını belirten Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasi içerisinde kendi sorunlarını Kürt sorunu başta olmak üzere çözmüş, kan akmasını göz yaşını durdurmuş bir anlayışla biz Ortadoğu'da da dünyada da daha öncü bir Türkiye inşa etmenin çabası içerisinde olacağız. Bunu Sayın cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan vizyon belgesinde ayrıntıları ile anlattı. Türkiye'de barıştan yana olanlar AK Parti camiası Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Lazı, Boşnakı, Arnavudu, Romanıyla ve Türkiye'de yaşayan 76 milyonun tamamı aslında barıştan huzurdan yana olanlar bugün sayın Recep Tayyip Erdoğan'a her zamankinden daha fazla sahip çıkmak, onun cumhurbaşkanlığını desteklemek durumunda. Çünkü biz barışı istiyoruz, biz çözüm süreciyle Türkiye'de bölgemizde kanın akmasını durmasını arzu ediyoruz."

Eker, herkesi Başbakanın cumartesi günü Diyarbakır'da yapacağı mitinge davet etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement