Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Diyarbakır'da - Son Dakika
Yerel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Diyarbakır'da

Bakan Eker: (İsrail askerlerinin Mescid i Aksa baskını) "Hükümet olarak bununla ilgili bütün gücümüzle uluslararası platformda çaba sarf ediyoruz" (IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları) "Türkiye Kobani'nin düşmemesi için dünyanın hiçbir ülkesinin hiçbir zaman yapmadığı şekilde çaba ortaya koydu"

08.11.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınayarak,  "Hükümet olarak bununla ilgili bütün gücümüzle uluslararası platformda çaba sarf ediyoruz" dedi.

Bakan Eker, partisinin Bismil 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, İslam aleminin bugünlerde büyük bir acı ve infial yaşadığını söyledi.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya siyonistler tarafından saldırların gerçekleştiğini belirten Eker, şöyle konuştu:

"Kirli postallarıyla Mescid-i Aksa'ya girdiler. Bu melun ve menfur girişimi şiddetle kınıyoruz. Hükümet olarak bununla ilgili bütün gücümüzle uluslararası platformda çaba sarf ediyoruz. Bir yandan Filistinlilere destek olarak sahip çıkarken, öbür taraftan İsrail'in yaptığı bu çirkin saldırı ve tecavüzü şiddetle kınıyoruz. Bu mesele yalnızca Filistin'in meselesi değildir. Bütün İslam aleminin meselesidir. Çünkü bütün Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'dır."

Eker, Suriye ve Irak'ta yaşanan olaylarda IŞİD terör örgütü ve onun yaptığı eylemlerin kendilerini rahatsız ettiği için bu güçlerle de mücadele ettiklerini kaydetti.

Ortadoğu'ya barışın ve huzurun gelmesi AK Parti tasavvurunun hayata geçmesi ile mümkün olacağını ifade eden Eker,  "Türkiye Kobani'nin düşmemesi için dünyanın hiçbir ülkesinin hiçbir zaman yapmadığı şekilde çaba ortaya koydu" dedi.

Eker, Türkiye'nin, Kobani'den (Ayn el Arap) gelen yaralıların tedavisi ve insani yardımların yapılması için yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

Bu gelişmelere rağmen "IŞİD'e destek verdikleri" yönünde asılsız ithamların olduğunu anlatan Eker, şöyle konuştu:

"Yani yalan olur da bu kadar olur. Türkiye'yi bir bataklığın içerisine çekip kaos yaratmaya kalkışıyorlar. Uluslararası kirli tuzakların taşeronluğunu yapanlar Türkiye'yi bunun üzerinden karıştırmak ve Türkiye'de bir terör ortamı yaratma gayesi içerisinde oldular. Biz bunların hiçbirine fırsat vermeyeceğiz. Ne bu tür eylemleri yapanları hoş görmemiz mümkün ne de barıştan vazgeçmemiz mümkündür. Barışı, kardeşliği savunuyoruz. Çözüm sürecinin kalıcı bir barışa dönüşmesi için çaba içerisindeyiz bunu hayata geçiriyoruz."

IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler

Demokratikleşme ile Türkiye'de yaşayan Kürtlerin, Türkler gibi kendi kültürünü, dilini, geleneğini yaşayabilmelerini hedeflediklerini ifade eden Eker, bunun için yapılan çalışmaların hepsinin çözüm sürecinin bir parçası olduğunu belirtti.

Eker, yapılan çalışmalara birilerinin kurşun sıktıklarını, molotof attıklarını, insanların huzurunu kaçırmak, tedirgin etmek hatta "Türkiye'de Kürt sorununun yanında nasıl bir Türk sorunu çıkartırız" düşüncesiyle çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Eker, şöyle devam etti:

"Kışkırtıyorlar, provoke, sabote ve tahrik ediyorlar. Millet susuyorsa korkusundan değil, edebinden susuyordur. Bizim kültürümüzde, örfümüzde, inancımızda, dinimizde Kürtlüğün neresinde yazar senin gibi düşünmeyeni masum bir insanı bazen sadece sakallı diye gidip öldürmek Kürtlüğün neresinde yazıyor. Bunlar sadece tekçi anlayışları taklit eden, terörden kandan gözyaşından beslenen zihniyetin temsilcileridir. Biz o zihniyeti biliyoruz ki milletin nezdinde karşılığı yoktur. Millet bunu kınıyor."

Çözüm sürecinden geri adım atmayacaklarını sözlerine ekleyen Eker, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ama birilerinin de şımarık davranışlarla halkımıza zulüm etmesi, esnafımıza, sanayicimize, tüccarımıza onlara baskı yapıp onların faaliyetlerini engellemeye kalkışması ticaretine mani olması yatırımına engel olması burada iş kurmalarına saldırması onu engellemesi biz buna da seyirci kalamayız. Bunu da burada siz hemşehrilerime bir kez daha bunu paylaşmak istiyorum."

Tek liste halinde gidilen kongrede yapılan oylama sonucunda Mehmet Hadi Akaydın ilçe başkanlığına seçildi.

Eker, kongrenin ardından Diyarbakır'da bazı taziye ziyaretlerinde bulundu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement