Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Eskişehir'de - Son Dakika
Yerel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Eskişehir'de

Simit tezgahının kapatıldığını öne süren görme engelliyle görüşen Eker, ona yardım sözü verdi Bakan Eker: "Bir vatandaşımızın mağdur edilmemesi, hakkının yenmemesi önemli"

13.12.2014 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Eskişehir'de bir süre önce simit tezgahının kapatıldığını iddia eden görme engelli Kadir Tabak (65) ile görüşerek, ona yardım sözü verdi.

Tepebaşı Ziraat Odasını ziyaret eden Eker, oda yöneticilerinden faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra bir otele gelen Eker, binanın önünde kendisini bekleyen ve bir süre önce simit tezgahının kapatıldığını öne süren Tabak ile görüştü.

Tabak, adaylığı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediği ve bir gazetenin dağıtımını yaptığı için CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, simit tezgahını elinden aldığını iddia etti.

Kirada oturduğu evinden ayrıldığını ve kalacak yeri olmadığını belirten Tabak, "90 yaşında annem var. Bir oğlum engelli, bir oğlum da devletin yetiştirme yurdunda kalıyor. Hamamyolu Caddesi'nde simit tezgahım vardı. Belediyenin verdiği kapalı arabada 25 yıldır simit satıyordum. Şimdiki Odunpazarı Belediye Başkanı gelene kadar bana kimse mani olmadı. Yerim yok, evim yok. Bana zulmetti" diye konuştu.

Eker, gözyaşlarına hakim olamayan Tabak'ı teselli etti.

Onun mağdur edilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Eker, "Bir vatandaşımızın mağdur edilmemesi, hakkının yenmemesi önemli. Biz ilgilenelim. Mağduriyetinin giderilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sana bir şekilde yer temin edilmesi veya tezgahının bir başka yerde gerekirse açılması, bir iş yapılmasıyla ilgili ne gerekirse elimizden yaparız" ifadesini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement