Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Silvan'da - Son Dakika
Yerel

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Silvan'da

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terör örgütü PKK'nın kendi politik çıkarları için AK Parti'ye olan desteği azaltmanın, halkı tehdit ederek, korkutarak AK Parti'den uzaklaştırmanın yollarını aradığını söyledi.

13.07.2012 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terör örgütü PKK'nın kendi politik çıkarları için AK Parti'ye olan desteği azaltmanın, halkı tehdit ederek, korkutarak AK Parti'den uzaklaştırmanın yollarını aradığını söyledi.

Bakan Eker, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve Vali Mustafa Toprak ile Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından basılarak 2 aracın yakıldığı şantiyede incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklama yapan Eker, işyerindeki araçların terör örgütü mensuplarınca ateşe verildiğini, işyerinin AK Parti Silvan İlçe Başkanı Mehmet Nedim Kılıçarslan'a ait olduğunu, Kılıçarslan'ın da tehdit edildiğini bildirdi.

Buradaki hedefin AK Parti ve AK Partililer olduğunu kaydeden Eker, yakın bir zamanda Kulp ilçe başkanının, geçen yıl da Hazro ilçe başkan yardımcısının kaçırıldığını anımsattı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, alınan bilgiler ve ifadelerle geçen yıl yapılanlarla bağlantısı olduğu yönünde olduğunu belirten Eker, bölgede ekonominin güçlenmesi, istihdam yaratılması ve iş üretilmesinin istenmediğini bildirdi.

Terör örgütünün bölgede insanların yoksul, fakir ve işsiz kalmasını istediğini ifade eden Eker, "Böylece işsiz ve aç olunca terör örgütünün amacına ulaşması daha kolay olur diye düşünülüyor. Biz tüm bunlara rağmen kamu işyerlerinde ve bu şekilde yerlerde faaliyetlerin sürmesi, yatırımların devam etmesi için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

-"Kendi politik çıkarlarını Kürt meselesiyle birleştirmeye çalışıyor"

Silvan Barajı inşaatına dönük birkaç saldırınını olduğunu, işçileri taşıyan minibüsün saldırıya uğradığını, şantiye basılarak barajın yapımının engellenmeye çalışıldığını anlatan Eker, terör örgütüyle mücadelenin süreceğini dile getirdi.

Eker, şöyle konuştu:

"Kürt sorunu ayrı bir şey. Kürt sorununu çözmeye yönelik bizim çabamız var. Demokratikleşme, sivilleşme yoluyla Kürt sorununu elbette ki çözeceğiz. Bu PKK'nın yaptıklarından tamamen bağımsız bir şey. PKK kendi politik çıkarlarını önemsiyor, kendi politik çıkarlarını Kürt meselesiyle birleştirmeye çalışıyor. Ama Türkiye'deki vatandaşlarımız bunun bilincinde. Onlar da ne kadar zarar veririz bu sürece, burada halkın siyasi desteğini alan AK Parti'yi ve AK Parti'nin siyasi aktörlerini nasıl korkuturuz, nasıl tehdit ederiz, bunlara zarar veririz- Bunun üzerinde bir mesaj nasıl veririz- Bunun mücadelesini veriyorlar. Mücadele devam edecek."

-"Akli selim Kürt vatandaşlarımız da Kürt meselesini AK Parti'nin çözeceğini söylüyor"

Gazetecilerin olayla ilgili sorusu üzerine Bakan Eker, terör örgütünün aslında çirkin ve insanlık dışı bir tutum sergilediğini, bunların özellikle vatandaşların bilmesi gerektiğini vurgulayarak, kaçırdıklarından ve işyerlerinden para ve haraç istediklerini aktardı.

Terör örgütünün zarar verdiğini ve "AK Parti ile bağını keseceksin" diye tehdit ettiğini dile getiren Eker, şöyle konuştu:

"Halk inanarak, güvenerek, umut beslediği AK Parti'ye oy veriyor. Biliyor ki; AK Parti'nin programı var ve bu programda AK Parti Kürt sorununu çözmeye çalışıyor. Buradaki yaşayan Kürt kardeşlerimiz bunu biliyor. Atılan adımları da biliyor, bunu yaşıyor, görüyor. Bunun için vatandaş, Kürt kardeşlerimiz AK Part'ye destek veriyor. Terör örgütü PKK, kendi politik çıkarları icabı AK Parti'ye olan desteği azaltmanın, halkı tehdit ederek, korkutarak AK Parti'den uzaklaştırmanın yollarını arıyor. Haraç istiyorlar, adam kaçırıyorlar, işyerlerine zarar veriyorlar. Bu, tam da onlara yakışan bir şey. Onlar kendine yakışanı yapıyorlar. Bugün Kürt dilinin kullanımına dönük atılmış adımlar var. Bunlar çok önemli adımlar. Bundan rahatsız oluyor, tedirgin oluyor. PKK kendi kadrolarının politik çıkarları peşinde. Yatırım olursa bölge insanı neden başka yerlere fındık toplamaya gitsin. Terör örgütü burada istihdam iş imkanı olsun istemiyor. Gözyaşı, umutsuzluk problem artsın, insanlar bunlarla yaşasın istiyorlar. Bunun için AK Parti'ye yönelik saldırılar yapıyorlar. Zaten akli selim Kürt vatandaşlarımız da Kürt meselesini AK Parti'nin çözeceğini söylüyor."

Bakan Eker, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Muhabir: Nail Kadırhan - Ümit Özdal/ Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Silvan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement