Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması

"Tarım sektörünün sorunlarını yerinde tespit etmek ve paydaşların taleplerini dinlemek amacıyla düzenlenen ortak akıl toplantılarında gündeme gelen 257 sorun çözüldü"

24.01.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım sektörünün sorunlarını yerinde tespit etmek ve paydaşların taleplerini dinlemek amacıyla düzenlenen ortak akıl toplantılarında gündeme gelen 257 sorunu çözüme kavuşturdu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, tarım sektöründe yaşanan sorunları ve talepleri yerinde değerlendirmek ve yönetişim kültürüyle çözüme kavuşturmak amacıyla 2007 yılından bu yana birçok ilde ortak akıl toplantıları düzenlendi. Bu toplantılar kapsamında, 17 alt sektör temsilcileriyle de ayrı ayrı bir araya gelindi.

Sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin tüm yönleriyle masaya yatırıldığı toplantılara, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, çiftçiler, örnek çiftlik sahipleri, iş adamları, yerel idareciler, bakanlık ve ilgili kurum, kuruluş temsilcileri katıldı.

Söz konusu toplantılarda dile getirilen görüş ve önerileri değerlendiren bakanlık, sorunların çözümü için 368 eylem planı hazırladı. Bu eylem planlarının 257'si 2014 yıl sonu itibariyle çözüme kavuşturuldu. Toplantılarda arıcılık, baklagiller, çay, gıda takviyeleri, tohumculuk, un ve unlu mamuller gibi alt sektörlerle ilgili birçok soruna da çözüm bulundu.

Diğer tedbirlerle ilgili çalışmalarını sürdüren bakanlık, yapılan çalışma ve gerçekleşmeleri "Ortak Akıl Toplantı Yönetimi Bilgi Sistemi" üzerinden 3'er aylık periyotlar halinde takip ediyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement