Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Devir-teslim Töreni - Son Dakika
Politika

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Devir-teslim Töreni

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı\'nda Devir-teslim Töreni

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda görev devir teslimi yapıldı.

25.11.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görev devir teslimi yapıldı. Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini Kutbettin Arzu'dan devraldı.

Seçim hükümetinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan Kutbettin Arzu, görevini yeni Bakan Faruk Çelik'e Bakanlıkta düzenlenen törenle teslim etti. Törene eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Devir teslim töreninde konuşan Bakan Çelik, "Bu önemli bakanlığa bizleri uygun buldukları için ve talimatlarıyla görevlendirdikleri için başta Sayın Başkanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Tarım ve hayvancılık önemli, gerçekten hayatımızın her safhasını kuşatıyor. İnsan hayatında tecrübe önemli. Ben uzun yıllar çalışma hayatında görev yaptım. Dolayısıyla orada oluşan tecrübelerimiz var. Ama bu farklı alan, bu alandaki tüm deneyimlerden, tecrübelerden yararlanacağımızı ifade etmek istiyorum. Çalışmayı seven bir insanım, inşallah daha sonra yoğun bir şekilde bakanlarımın bıraktığı yerden devralacağız. Taşınması gereken nokta neresi ise oraya bir takım ruhu içerisinde taşıyacağımız noktasında kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Türkiye'nin son 10 yılda büyük değişimler yaşadığına dikkat çeken Kutbettin Arzu ise, "Tarımda büyük değişim ve dönüşüm yaşadık. 4 milyar tarımsal ihracattan 18 milyar tarımsal ihracata geldik. Türkiye'de hem hayvansal üretime hem de bitkisel üretimde hijyende çok önemli bir mesafe katettik" ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Mehdi Eker, Bakan Çelik'in devir teslim töreninde yanında yer almak istediğini belirterek, işçiler ile çiftçiler arasında çok yakın bir ilişki olduğunu ifade etti. Eker, "Çünkü ikisi de emekleri ile alınlarının teri ile ikisi de bu ülkenin ekonomisine, bu memleketin istihdamına ve ekonomik büyümesine katkı sağlayan iki önemli sektördür" dedi.

Tören, Bakan Çelik'in Kutbettin Arzu'ya ve Mehdi Eker'e çiçek vermesi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Devir-teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement