Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan Açıklaması

Kadın Çiftçiler Vermikompost Üretiyor Projesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, "Projeyle bu yeni gübreleme sisteminin benimsetilmesi yoluyla üreticinin verimini ve gelir seviyesini arttırması beklenmektedir" dedi.

04.03.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın Çiftçiler Vermikompost Üretiyor Projesi'nin tanıtım toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, "Projeyle bu yeni gübreleme sisteminin benimsetilmesi yoluyla üreticinin verimini ve gelir seviyesini arttırması beklenmektedir" dedi.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Halil İbrahim Gül, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ile kadın çiftçiler katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, "Projenin amacı, solucan gübresi olarak bilinen vermikompost üretimini organik tarımda kullanmak üzere kadın çiftçilere öğretmektir" diye konuştu.

Kayacan, "Organik tarımsal üretimin içinde bulunan kadın çiftçilere ve üretimi yönlendiren teknik elemanlara vermikompost yapımı, kullanımı ve faydaları konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Projede yer alan girişimci özelliği taşıyan kadın çiftçilerin bilgi ve beceri geliştirme yoluyla istihdamlarına da katkı sağlanacak" dedi.

Kayacan, "Projeyle bu yeni gübreleme sisteminin benimsetilmesi yoluyla üreticinin verimini ve gelir seviyesini arttırması beklenmektedir. Kayseri'de 2014 üretim yılı sonunda, Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamındaki 4 kadın çiftçiye, kişi başına 2 bin 500 kırmızı solucan vermek suretiyle solucan gübresi elde ettik. Kadın çiftçiler üç ay gibi kısa sürede 10 bin olan solucan sayısını 50 bine çıkarmayı başardı. Üreticiler elde ettikleri solucan gübresini sezon içinde organik tarım üretim alanlarında kullanıp başarılı sonuçlar elde etti" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement