Gıda ve Gıda Bileşenleri Endüstrisinin Ortak Buluşması... - Son Dakika
Güncel

Gıda ve Gıda Bileşenleri Endüstrisinin Ortak Buluşması...

Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın Gıda ve Gıda Bileşenleri Üreticileri, Fi Istanbul 2016'da Buluşuyor

28.04.2016 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD, Çin, İtalya, Hindistan, Peru, Yunanistan, Togo, Belçika gibi birbirlerinden binlerce kilometre uzaklıktaki 4 kıta ve 16 ülkeden 250 markayı tek bir çatı altında toplayan Fi Istanbul 2016 Gıda Bileşenleri Fuarı; 4-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Fi Istanbul 2016'yı yaklaşık 80 ülkeden 5 bin 400 sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

İstanbul, 2018 yılında ekonomik büyüklüğü 40 milyar dolara ulaşması beklenen gıda ve gıda bileşenleri endüstrisinin dev buluşmasına dördüncü kez evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük etkinlik organizatörlerinden biri olan UBM EMEA (Istanbul) tarafından 4-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Food ingredients (Fi) Istanbul Gıda Bileşenleri Fuarı'na; Çin, Hollanda, İtalya, Almanya, Togo, Hindistan, Malta, Belçika, Tayland, Avusturya, Malezya, ABD, Yunanistan, Peru, Vietnam ve Türkiye'den 250 marka katılacak.

Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı bir araya getiren bölgenin ilk gıda ve gıda bileşenleri fuarı olan Fi Istanbul 2016, gıda hammaddeleri, bileşenleri, yardımcı maddeleri, doğal içerikler ile Ar-Ge, pazarlama, kalite kontrol ve danışmanlık gibi sektörü yakından ilgilendiren tüm gereksinimleri ve yenilikleri bünyesinde toplayarak, katılımcılarının gıda bileşenleri endüstrisindeki pazar paylarını artırmasına destek oluyor.

Gıda bileşenleri endüstrisi; 2018 yılında global düzeyde 40 milyar dolar ekonomik büyüklüğe ulaşacak…

Türkiye'nin geçmişten günümüze gıda ve gıda bileşenleri konusunda önemli bir ticari merkez konumunda olduğuna dikkat çeken UBM EMEA (Istanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, "Gıda bileşenleri, gıda güvenliğimizin sağlanmasında stratejik öneme sahip. Bu geçmişte de böyleydi. Hatta şimdi artan nüfus ve azalan kaynaklar açısından bakıldığında daha da büyük öneme sahip olduğu açıkça görülüyor. Öyle ki, yiyeceklerin bozulmasını önleyerek raf ömrünü uzatan, lezzet katan gıda bileşenleri endüstrisinin ekonomik büyüklüğünün, 2018 yılında global düzeyde 40 milyar dolara ulaşması bekleniyor. UBM EMEA (Istanbul) olarak amacımız; katılımcı ve ziyaretçilerimizin bu pastadan daha büyük pay almalarına destek vermek" dedi.

3 Kıta ve 11 Ülkeden Alım Heyeti, Fi Istanbul 2016'da…

Fi ıstanbul 2016, katılımcı ve ziyaretçilerine yeni işbirliği fırsatları sunmak üzere T.C. Ekonomi Bakanlığı destekleri ve İstanbul İhracatçı Birlikleri koordinasyonuyla 3 kıtadan 14 ülkenin katılımı planlanan Alım Heyeti programına da ev sahipliği yapacak. Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarından; Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Gürcistan, İsrail, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus ve Ürdün'den gelecek firma yetkilileri, Fi Istanbul 2016 tarafından düzenlenen toplantılarda katılımcı ve ziyaretçileri ile yeni ticari işbirlikleri kurma fırsatı bulacaklar.

Fi Istanbul, sektöre dair düzenlediği etkinliklerle de dikkatleri üzerine çekecek…

Fi Istanbul sadece fuar değil sektör için aynı zamanda gıda bileşenlerine dair yeniliklerin ve ücretsiz olarak düzenlenen ve uzman konuşmacıların yer aldığı etkinlikler ile en güncel bilgilerin paylaşıldığı ortak bir buluşma ortamı olma misyonunu da üstleniyor. "Küresel gıda sektöründe zirvedeki trendlerin keşfedilmesi", "Tuzu azaltma yaklaşımlarının görüşülmesi", "Temiz etiket trendine uymak için yeniden formülasyon" gibi sektöre dair ilgi çekici konularda gerçekleşecek panel ve konferansların, katılımcı ve ziyaretçilerin ilgi odağı olması bekleniyor. Ayrıca Fi Europe 2015 (Paris) Fuarı'nda inovasyon ödülü almış yenilikçi ürünler Türkiye'de ilk kez Fi Istanbul 2016'da sergilenecek.

SelJel ve GIDAKAT, Fi Istanbul'u destekliyor…

Türkiye'nin ilk jelatin markası Seljel'in Altın sponsorluğunu üstlendiği fuar, dördüncü yılında da Türkiye'nin saygın sivil toplum kuruluşu Gıda Katkı ve Yardımcı Maddeleri Sanayicileri Derneği (GIDAKAT) tarafından destekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gıda ve Gıda Bileşenleri Endüstrisinin Ortak Buluşması... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement