Gider, Hedeflerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Gider, Hedeflerini Anlattı

Gider, Hedeflerini Anlattı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, seçim sürecini ve bundan sonra yapılacak projeleri anlattı.

14.11.2015 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, seçim sürecini ve bundan sonra yapılacak projeleri anlattı. Seçimlerden önce de Çanakkale'ye hizmet ettiğini söyleyen Gider, "Biz her makam ve mevkide hizmet ettik, vatandaş olarak da hizmet ettik, ederiz. Bugünden sonrada milletvekili olarak hizmet edeceğiz. Çanakkale için bitmeyen hayallerimiz var" dedi.

"MİLLETİMİZİN KARŞISINA, MİLLETİMİZİN İSTEDİĞİ GİBİ ÇIKTIK"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Partinin ardı ardına yapılan iki seçimden de galip çıktığını hatırlattı. Gider, "İki seçiminde ortak özelliği şu; İki seçimde de açık ara birinci parti ak parti. Farkı şu; İki seçim arasında Türkiye genelinde yaklaşık 8-9 puan fark var. Ne oldu; partiler millete hizmet için kurulur. Seçimde düşük oy aldığımız zaman, burada sorgulanabilecek tek yer vardı, partinin kendisi. AK Parti 7 Haziran seçimlerinde, her ne kadar birinci parti olsa da, alışık olmadığı bir oy aldı. Tek başına iktidarı oluşturamayacak bir oy aldı. Hemen yetkili organlarımız toplandı, genel kurulunu yaptı. Genel merkeze yeni bir yapı kazandırdı. Seçim programını tekrar ele aldı. Vaatlerimizi yeniden değerlendirdik ki; AK Partinin seçim vaatleri aynı amanda hükümet programıdır. Aday listelerini revize ettik. Milletimizin karşısına, milletimizin istediği gibi tekrar çıktık. ve bu büyük galibiyeti tekrar kaydettik" dedi.

"ÇANAKKALE İÇİN BİTMEYEN HAYALLERİMİZ VAR"

Mazbata almadan önce de Çanakkale'ye hizmet ettiğini söyleyen Gider, "Ben hep onu söyledim. Bizim Çanakkale'ye hizmet için mazbataya ihtiyacımız yok çok şükür. Biz her makam ve mevkide hizmet ettik, vatandaş olarak da hizmet ettik, ederiz. Dolayısıyla mazbata çok küçük bir prosedürdür. Bugünden sonrada milletvekili olarak hizmet edeceğiz. Çanakkale için bizim hep hayallerimiz vardı. Bitmeyen hayallerimiz var. Hayal yaşayan bir süreç. Bugüne kadar çok büyük işler yaptık Çanakkale için. Bugünden sonra da çok daha büyük işler yapacağız. Çanakkale'yi biz üniversite ve kültür şehri haline getirmek istiyoruz. BU anlamda ne gerekiyorsa onu yapacağız. İkinci üniversite, üçüncü üniversite, Onsekiz Mart üniversitesinin genişletilmesi, büyütülmesi, çeşitlendirilmesi. Bunları yapmak zorundayız. Burası Kültür şehridir. Bu kültür şehrini sadece üniversiteye veya Troya'ya bağlamak doğru değil. Önceden gelen çalışmalar vardı, programlar vardı. Üniversite, kongre şehri olmasıyla ilgili. Bunların hepsini yapacağız. Ayvacık, Assos bölgesi ve Geyikli sahilleri turizmde hızla ilerliyor. Bunların mevcut haliyle geliştirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Buralarda bizim 5 yıldızlı oteller, devasa tesisler gibi isteğimiz, hayalimiz veya beklentimiz yok. Aile işletmeleri, butik oteller şeklinde buraları geliştireceğiz. 1/100 binlik planda, Biga sahilleri sanayi bölgesi olarak işaretlendi ama buralarda bizim 2 tane olmazsa olmazımız var. Gelecek tesislerde ön koşulumuz var. Birincisi, insana ve çevreye saygılı tesislerin sadece burada konuşlanmasına izin vereceğiz. İkincisi yan sanayisi olan tesisler gelsin istiyoruz ki, Çanakkale halkı müteşebbis olarak hayatına devam etsin. Tarımla ilgili olarak, meyvecilikte biz Türkiye'de önemli bir iliz. Önemli bir markayız. Bunun içinde standardizasyon ve paketleme ünitelerini bir an önce hayata geçirmek zorundayız, geçireceğiz. Ezine Gıda Organize Sanayi bölgesi ki bunu çok önemsiyoruz. Bunların tamamını hayata geçireceğiz. Biz seçimden sonra mazbatayı beklemedik. Pazar günü seçim vardı, pazartesi sabah 09'da biz proje konuşuyorduk" diye konuştu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ, TÜRKİYE İÇİN İHTİYAÇTIR"

Türkiye idaresi için başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu da söyleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, "Ben, Türkiye ölçeğindeki ülkelerin, başkanlık sistemiyle yönetilmesi gerektiğini bugün değil, rahmetli Özal talep ettiğinde de inanarak istiyordum. Bugün kanaatim de odur ki; temsilde adaletin sağlanabilmesi adına da başkanlık sistemi şarttır. Bugün eğer biz barajlardan şikayet ediyorsak, mecliste her fikrin temsil edilemediğinden şikayet edenler varsa, demokrasi adına, o zaman bunun gereğini yapacaklar. Temsilde adaletin yönetimde istikrarı engellememesini sağlayacak olan başkanlık sistemini Türkiye'nin kazanması gereklidir diye düşünüyorum. Bunun yöntemleri tartışılabilir. Dünyadaki örnekler tartışılabilir, Türkiye'de ne istediğimiz tartışılabilir. Her türlü formül konuşulabilir. Ama başkanlık sistemi, Türkiye idare sistemi için ihtiyaçtır diye düşünüyorum" dedi.

"AK PARTİ'NİN KADERİ, TÜRKİYE'NİN KADERİDİR"

AK Parti hükümetlerinin bundan sonra Türkiye'ye hizmet edeceğini söyleyen Gider, "AK Parti Türkiye'nin gerçeğidir, AK Parti Türkiye'nin geleceğidir. Artık AK Partinin kaderi Türkiye'nin kaderidir. Bunları kimse birbirinden ayıramaz. Bu memlekette bundan sonra ne yapılacaksa AK Parti hükümetleri tarafından yapılacaktır. Milletimizin teveccühünü kazanmış böyle bir yapılanma yoktu. 13 sene olmuş, hala ezici olarak birinci parti, hala tek başına iktidar. ve arkada hiç ikinci parti olmamış. AK Parti milletin partisidir. AK Partinin kurucuları sadece tescil eden insanlardır. AK Partiyi kuran bu milletin kendisidir. Köşklerde, otellerde, deniz kenarlarında falan kurulmamıştır, milletin içerisinde kurulmuştur. Köyüyle, kasabasıyla, kentiyle, kenar mahallesi, lüks semtiyle. Milletin kendisi tarafından kurulmuştur ve milletine hizmet etmeye devam edecektir" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gider, Hedeflerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement