Giresun'da Belgesiz Balık Nakledenlere Ceza Verilecek - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Belgesiz Balık Nakledenlere Ceza Verilecek

Giresun\'da Belgesiz Balık Nakledenlere Ceza Verilecek

Giresun'da, balık nakil belgesi olmadığı tespit edilen 3 araç sürücüsüne 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, uygulama yönetmeliği ve 3/1 numaralı Tebliğe aykırı hareket ettikleri için idari para cezası kesilmiştir.

13.10.2013 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından balıklarda boy standartları ile Nakil Belgesi yönünden ana karayollarında balık taşıyan araçlarda Bölge Trafik ekiplerinin desteğiyle gece yapmakta oldukları denetim çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor.

8-10 Ekim 2013 tarihleri arasında Piraziz, Bulancak, Espiye, Eynesil ilçelerinde, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinde görevli kontrol elemanlarınca gece yapılan yol denetimlerinde; balık nakil belgesi olmadığı tespit edilen 3 araç sürücüsüne 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, uygulama yönetmeliği ve 3/1 numaralı Tebliğe aykırı hareket ettikleri için idari para cezası kesilmiştir. Standart dışı balığa ise rastlanmamıştır.İlimiz genelinde su ürünleri denetim çalışmalarına; denizde, karaya çıkış noktalarında, yollarda ve balık hallerindeprogramlı olarak devam edilecektir.

Ayrıca "Sürdürülebilir Balıkçılık İlkeleri" konusunda su ürünleri sektöründe farkındalılığı artırmak amacıyla eğitim-yayım çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda İl Müdürlüğünün, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile birlikte hazırlamış olduğu poster ve stickerlar balıkçı tekneleri, balıkçı barınakları, kooperatifler, işleme tesisleri ve balık hallerinde görsel olarak değerlendirilecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Giresun'da Belgesiz Balık Nakledenlere Ceza Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement