Giresun'da Çobanlık Eğitimini Tamamlayan 25 Kişiye Sertifikaları Verildi. - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Çobanlık Eğitimini Tamamlayan 25 Kişiye Sertifikaları Verildi.

Giresun\'da Çobanlık Eğitimini Tamamlayan 25 Kişiye Sertifikaları Verildi.

Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Dereli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Dereli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliğinde Dereli İlçesi Yavuzkemal Beldesi’nde 25 kişiye yönelik “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” adı altında düzenlenen Çobanlık Kursunu başarıyla bitiren törenle belgeleri verildi.

10.04.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Dereli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Dereli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliğinde Dereli İlçesi Yavuzkemal Beldesi'nde 25 kişiye yönelik "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" adı altında düzenlenen Çobanlık Kursunu başarıyla bitiren törenle belgeleri verildi.

Düzenlenen törende konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı "Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan aktif işgücü piyasası programları işbirliği kapsamında Türkiye genelinde 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor ve Sürü Yönetimi Elemanı Benim' adı altında iki adet proje uygulaması yapılması kararlaştırılmış, bu kapsamda Yavuzkemal beldesinde 25 kişi, Kümbet Köyünde 20 kişi, Şebinkarahisar ilçesinde 50 kişinin eğitime alınmıştır. Eğitime alınan kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların beslenme ve bakımını yapabilme çoğaltabilme bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyo güvenlik uygulamalarına hakim olma ve sağım yapabilme konusunda 15 gün süreyle toplam 120 saatlik veteriner hekimlerce eğitim verilmiştir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından dereli ilçesi Yavuzkemal Beldesi'nde kursu başarıyla tamamlayan 25 kişiye sertişfikaları verildi.

Törene Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala, Garnizon Komutanı J. Yüzbaşı Ender Aslan, Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal,Giresun Su Ürünleri ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Cengiz Taş ve yöre halkı katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Çobanlık Eğitimini Tamamlayan 25 Kişiye Sertifikaları Verildi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement