Giresun'da Fındıklı Burma Tatlısı Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Fındıklı Burma Tatlısı Yarışması Düzenlendi

Giresun\'da Fındıklı Burma Tatlısı Yarışması Düzenlendi

Giresun Ticaret Borsası tarafından 'fındıklı Giresun burması' tatlı yarışması düzenlendi.

20.12.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Ticaret Borsası tarafından 'fındıklı Giresun burması' tatlı yarışması düzenlendi.

Jüri üyeliğini Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Güllüoğlu Baklavaları sahibi Nadir Güllü, Çelebioğlu Baklavaları sahibi Mehmet Çiftçi, Hacı Erenler Baklavaları sahibi Mustafa Eren ile Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Bayram'ın yaptığı yarışmanın final gününde 5 kadın yarıştı.

Yarışma öncesi açıklamalarda bulunan Güllüoğlu Baklavaları sahibi Nadir Güllü, emek isteyen el sanatlarının zor, tatlı yapmanın da dikkat isteyen bir iş olduğunu söyledi. Giresunlu kadınların bu işte çok istekli olduklarını gördüğünü kaydeden Güllü, "Bu yarışmanın Giresun fındığının dünyaya tanıtılmasında çok etkili olacağına inanıyorum. Bu zamana kadar hep fıstık ve ceviz kullandık. Sadece sütlü nuriye tatlısında fındık kullanıyoruz. Ama fındığın da baklavada olabileceğini göreceğiz. İnanıyorum ki kendi firmamda da Giresun burma tatlısını satabilirim. Hem Giresun'un hem fındığın tanıtılmasına katkı sağlayacak" dedi.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım ise, yiyeceklerin şehir ve ülke tanıtımında çok önemli rol almaya başladığını ifade ederek, "Bugün gurme turizmleri yapılıyor. Dünyanın bir ucundan bir ucuna insanlar o tadı keşfetmeye gidiyorlar. Bu açıdan da Giresun fındıklı burma tatlısının tanıtımı çok önemli. Bunun yanında Giresun fındığının da tanıtımına ağırlık verilmeli. Biz buraya gelene kadar Giresun'un fındığının bu kadar kaliteli ve meşhur olduğunu bilmiyorduk" diye konuştu.

Tatlı yarışmasının geleceğe yönelik güzel bir ürün çalışması olduğunu belirten Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Bayram da, iyi tanıtıldığı takdirde tanınan bir coğrafi işaret olacağını söyledi.

Beş gün süren ve 26 kişinin katıldığı yarışmada birinciliği Kübra Çetin, ikinciliği Sevil Uçar, üçüncülüğü de Fahriye Kalpakçıoğlu elde etti. Yarışmada dereceye girenlere altın ve Güllüoğlu baklavası hediye edildi. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Fındıklı Burma Tatlısı Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement