Giresun'da "Hayata Açılan Kapı" Projesi Hayata Geçti - Son Dakika
Güncel

Giresun'da "Hayata Açılan Kapı" Projesi Hayata Geçti

Giresun\'da "Hayata Açılan Kapı" Projesi Hayata Geçti

Giresun Emniyet Müdürlüğü’nden “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı” (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan “Hayata açılan kapı” projesi hayata geçirildi.

28.10.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Emniyet Müdürlüğü'nden "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan "Hayata açılan kapı" projesi hayata geçirildi.

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Giresun Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri'nin paydaşı olduğu "Hayata açılan kapı" isimli projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen 42 Lise, 32 Ortaokul ve bu öğrencilere rol model olabilecek 10 Üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 84 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen proje açılışı Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda yapıldı.

Projenin açılışında konuşan Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, okullarda akran zorbalığının getirdiği sorunlar ve çözüm yolları ile okumanın önemine vurgu yaparak "Polis yalnız suçun oluşmasını bekleyen, pasif bir gözetleyici olmayıp, toplumda temel ve önemli nitelikte koruyucu, düzenleyici ve caydırıcı görevleri yerine getiren bir icra gücüdür. Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak bu düşüncelerle, diğer projelerimizde olduğu gibi "Hayata Açılan Kapı" projemizde de okumayı ön plana çıkarmayı ve okumayı teşvik etmeyi hedefledik. Bu amaçla proje kapsamında 11 okulumuzun kütüphanelerinin Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tavsiye ettiği toplam bin 650 adet kitap ile zenginleştirilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca, gerek izcilik programlarında gerekse gezi programında kitap okuma saatleri düzenlenecek ve gençlerimiz kitap okumaya teşvik edilecektir. Projemizi benzerlerinden ayırt eden en önemli yenilik, bölgemizde belki de ülkemizde ilk defa bir ÇOGEP projesinde Elektronik Kitap cihazlarının temini ve kullanımı olacaktır. Hayata Açılan Kapı projesi kapsamında temin edilen 40 adet elektronik kitap cihazıyla son yıllarda yaygınlaşan ve hepimizi etkisi altına alan Ekran Bağımlılığının doğru yöne kanalize edilmesi, elektronik cihazlarla kitap okunabileceği gerçeğinin de ortaya koyulması hedeflendiğini belirtmişlerdir" dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce 2014-2015 yılları arasında yürütülen projeler ile ilgili yapılan sunumun sonrası, Giresun Valisi Hasan Karahan tarafından öğrencilere elektronik kitaplar dağıtıldı. Program verilen kokteylle ile son buldu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da 'Hayata Açılan Kapı' Projesi Hayata Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement