Giresun'da Karpuz Üretimi Yapılmaya Başlandı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Karpuz Üretimi Yapılmaya Başlandı

Giresun\'da Karpuz Üretimi Yapılmaya Başlandı

Giresun'un Eynesil ilçesi, Aralık Köyünde 20 kilodan daha büyük karpuzlar yetişiyor.

27.07.2013 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Eynesil ilçesi, Aralık Köyünde 20 kilodan daha büyük karpuzlar yetişiyor. Özellikle son yıllarda iklim de meydana gelen değişikliğinde etkisiyle yetişen dev karpuzlar 10-15 gün içinde satışa sunulacak.

Aralık köyü sakinlerinden Berat Torçuk geçen yıl deneme üretimi yaptığını bu yıl ise karpuz tarlası oluşturduğunu belirtti.

Karpuz yetiştiriciliğinin fındık ve çaydan daha gelir getirici olduğunu söyleyen Torçuk," Ben uzun yıllar Almanya'da sebze yetiştiriciliği yaptım. Köyüme döndüğümde yine sebze yetiştiriyorum. Köyümüzde hemen hemen her sebze olmaktadır. Son yıllarda artan sıcaklıklar neticesi 'karpuz olur mu diye' çalışmalar yaptım. Geçen yıl Diyarbakır Karpuzu dahil bir çok çeşit karpuz ektim. Diyarbakır karpuzu çok büyüdü ve çatladı. Bu yöreye en uygun yetişen türleri seçerek bu yıl karpuz tarlası yaptım. Ayrıca komşulara da tavsiye ederek tohum verdim. Ben ve diğer karpuz yetiştiren komşularımız hiç şekilde suni gübre kullanmıyoruz. Tamamen organik olarak yetiştirdiğimiz karpuzları yakında pazara çıkartacağız."dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Karpuz Üretimi Yapılmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement