Giresun'da Komutanlar ve Eşlerini Taşıyan Askeri Helikopter Düştü: 7 Şehit - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Komutanlar ve Eşlerini Taşıyan Askeri Helikopter Düştü: 7 Şehit

Giresun'un Alucra ilçesinde, içinde Giresun Jandarma Asayiş Bölge Komutanı ve eşi de dahil 15 kişinin bulunduğu askeri helikopter düştü. 7 kişi şehit oldu. 8 kişi yaralandı.

06.07.2016 00:42  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında, içinde 8 askeri personel, 4 askeri personel eşi ve 3 çocuk olan askeri helikopter düştü. Helikopterde Giresun Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve eşinin de bulunduğu öğrenildi. Son gelen bilgiye göre 7 kişi şehit oldu 8 kişi yaralandı.

Öte yandan Giresun Jandarma Bölge Komutanı'nın kazadan yaralı kurtulduğu ve eşinin yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı.

Helikopter, bir şehit ailesini ziyarete gitmek isteyen komutanlar ve eşlerini Alucra'ya taşımak için kalktı. Helikopterin düştüğü bölgeye ilk olarak köylüler ulaştı. Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre en az bir askeri personel şehit oldu, en az 5 kişi de yaralandı.

Helikopterin Skorsky S70 tibi olduğu belirtilen askeri helikopterin, sis nedeniyle dağlık alana düştüğü iddia edildi. Skorsky S70 tibi helikopterler 1989 yılından beri TSK bünyesinde sivil amaçlar dahil bir çok faaliyette kullanılıyor.

HELİKOPTERDEKİLERİN İSİMLERİ

Düşen helikopterde bulunan 15 kişinin ismi şöyle:

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek.

BAYRAM ZİYARETİ İÇİN HAVALANDI

Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.

BÖLGEYE AMBULANSLAR SEVK EDİLDİ

Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Helikopterde bayramlaşmaya giden Tuğgeneral Doğru'nun eşinin de olduğu iddia ediliyor.

SİS NEDENİYLE DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR

İHA'nın geçtiği haberde, "İlk belirlemelere göre helikopterde bulunan askeri personelden birinin şehit olduğu, 2'sinin ise durumunun ağır olduğu bildirildi" denildi. Helikopterin sis nedeniyle düştüğü iddiası da var. Ancak bu bilgiler henüz teyit edilmedi.

KAZAYLA İLGİLİ BAŞBAKAN YILDIRIM İLK BİLGİYİ VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım Giresun'da düşen askeri helikopterle ilgili bilgi verdi. Yıldırım, helikopterin enkazına ulaşıldığını 5 veya daha fazla yaralının olduğunu, kazanın olumsuz hava şartları nedeniyle olduğunu söyledi.

ERDOĞAN GENELKURMAY BAŞKANI'NI ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazayla ilgili Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı arayıp kazayla ilgili bilgi aldı. Hulusi Akar, Erdoğan'a kazanın hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğunun tahmin edildiği bilgisini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kazadan üzüntü duyduğunu belirtti.

Giresun Alucra ve Gümüşhane Karaağaç Jandarma Karakollarındaki askeri personeli ve ailelerini ziyaret eden askeri personel, askeri personel eşleri ve çocuklarını taşıyan Sikorsky tipi helikopteri, Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk Köyü yaylasında saat 17.15 sularında düştü.

Helikopterin düşmesinin ardından, ölü ve yaralı sayısına ilişkin çeşitli bilgiler geldi. Ancak en net bilgi TSK tarafından açıklandı. Helikopterde bulunan asker, asker eşi ve çocuklarından 7 kişi şehit olurken 8 kişi de yaralandı.

İşte TSK'nın o açıklaması:

"05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun'a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür."

"7 ŞEHİT 8 YARALI"

"Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir."

"BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ"

"Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

ENKAZ GÖRÜNTÜLERİ GEÇ SAATTE GELDİ

Giresun Alucra ve Gümüşhane Karaağaç Jandarma Karakollarındaki askeri personeli ve ailelerini ziyaret eden askeri personel, askeri personel eşleri ve çocuklarını taşıyan Sikorsky tipi helikopter, Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk Köyü yaylasında saat 17.15 sularında düştü. Helikopterde bulunan asker, asker eşi ve çocuklarından 7 kişi şehit olurken 8 kişi de yaralandı.

İşte o fotoğraflardan bazıları:





Giresun\'da Komutanlar ve Eşlerini Taşıyan Askeri Helikopter Düştü: 7 Şehit

Son Dakika Güncel Giresun'da Komutanlar ve Eşlerini Taşıyan Askeri Helikopter Düştü: 7 Şehit - Son Dakika

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement