Giresun'da Kurbanlıklar Pazara İnmeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Kurbanlıklar Pazara İnmeye Başladı

Giresun\'da Kurbanlıklar Pazara İnmeye Başladı

Yaylalarında yetişen kurbanlıklar Giresun’da pazara inmeye başladı.

15.09.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaylalarında yetişen kurbanlıklar Giresun'da pazara inmeye başladı. Aksu mahallesindeki hayvan pazarında Giresun'un çeşitli ilçelerinden ve yaylalarından gelen hayvanlar pazarda yerini aldı.

Kümbet ve Bektaş yaylalarında kurban bayramı için yetiştirdikleri hayvanları pazara indiren hayvan sahipleri fiyatların bu sene kendileri açısında iyi olduğunu söyledi. 15 yıldır hayvancılık yapan Şenel Yılmaz geçen yıl canlı et fiyatlarının 12 buçuk lira iken bu sene 18 liraya yükseldiğini belirtti. Bu sene kurban bayramının biraz daha hareketli geçeceğini ifade eden Yılmaz "Her yıl kurbanlarımızı yaylalarda yetiştirip kurban bayramına son 1 hafta kala pazara indiriyoruz. Bu sene yem ve ot fiyatları kurbanlık fiyatlarını etkileyecek tabi bu alıcıya yansıyacak" dedi.

Vatandaşın iyi bir Kurban Bayramı geçirmesi için elimizden gelen her şeyi yapacaklarını vurgulayan Yılmaz "Her bütçeye uygun hayvanlarımız var. Bu sene küçükbaş hayvanlar 600 liradan başlarken büyükbaş hayvanlar ise 3 bin liraya kadar alıcısını bulacak. Canlı et fiyatları geçen yıla oranla biraz daha yüksek, geçen yıl 12 buçuk lira olan canlı et bu sene 18 liraya yükseldi" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Kurbanlıklar Pazara İnmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement