Giresun'da Özel Bir Dershanede Polis Nezaretinde Denetim Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Özel Bir Dershanede Polis Nezaretinde Denetim Gerçekleşti

Giresun\'da Özel Bir Dershanede Polis Nezaretinde Denetim Gerçekleşti

Giresun’da, polis nezaretinde özel bir dershanede denetleme gerçekleştirildi.

19.08.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da, polis nezaretinde özel bir dershanede denetleme gerçekleştirildi.

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü, Giresun Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu ekiplerinden oluşan komisyon, Hacımiktat mahallesindeki eski Özel İdare iş hanında yer alan Özel İkbal Anafen ve Fırat Eğitim Merkezinde denetleme yaptı. Yapılan denetlemenin ardından polisler binadan ayrıldı.

Dershanelerin avukatlığını yapan Serkan Özdemir de bir basın açıklaması düzenledi. Öztürk, yaptığı açıklamada, 19 Ağustos 2015 tarihi itibariyle Özel İkbal ve Fırat Eğitim Merkezi Dershane Müdürlüğü bünyesinde, Giresun Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerinin eşliğinde, 8 farklı kurumdaki kamu görevlileri marifetiyle vekilliğini yaptığımız dershanede denetime başlanmıştır" dedi.

Denetimlerle ilgili hazırlanan yüzlerce sorunun şirketin yetkililerine yöneltildiğini belirten Öztürk; şöyle konuştu: "Bu denetimleri ve müfettişler marifetiyle yapılan denetim işlerini idari yönden yapılan işlemleri artık, bir teftişin dışında aşmış şekilde görüyoruz. Biz kamu görevlileri ile birlikte 8 farklı kuruluştan oluşan denetimleri sağlıklı bulmuyoruz. Dolayısıyla her türlü yasal izinlerle gerçekleştirilen eğitim kurumlarında bu tür baskıların sonuç vermeyeceğini ve eğitimcilerin şevkini kıramayacağı düşüncesindeyiz. KOM Şubesi tarafından hazırlanan 500'e yakın soru iletildi mevzuatta yer alan sorulardı, ancak toptan anlayışla hazırlanan sorular olduğu için okulu da ilgilendiren sorular. Neler soruldu örnek vermek gerekirse 'Oyun alanı var mı' diye soruldu, dershanede bunlar diğer kurumlarla da ilişkili olduğu için tabi olumsuz yanıtlar alındı."

Komisyonda yer alan kuruluşların, uzmanlık alanlarıyla ilgili bilgisayarlar, belge ve evrakları kontrol ettiği belirtildi. Denetlemelerin diğer eğitim kurumlarında da devam edeceği öğrenildi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Özel Bir Dershanede Polis Nezaretinde Denetim Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement