Giresun'da Tabutlu Çöp Protestosu - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Tabutlu Çöp Protestosu

Giresun\'da Tabutlu Çöp Protestosu

Giresun Aksu Mahallesinde deniz kenarında yer alan şehir çöplüğünün çevreye kötü koku yayması nedeniyle eylem yapan vatandaşlar, yaptıkları başvurulara rağmen sorunun çözülmediğini belirterek, artan nufus ve konutlaşma ile mahallenin ortasında kaldığını belirttileri çöplüğün kaldırılmasını istediler.

21.07.2015 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Aksu Mahallesinde deniz kenarında yer alan şehir çöplüğünün çevreye kötü koku yayması nedeniyle eylem yapan vatandaşlar, yaptıkları başvurulara rağmen sorunun çözülmediğini belirterek, artan nufus ve konutlaşma ile mahallenin ortasında kaldığını belirttileri çöplüğün kaldırılmasını istediler. Protestocular, 'Elveda çöp' yazılı ve içi çöp dolu temsili tabutu toprağa gömerek eyleme son verdi.

Çöplük alanında toplanan yaklaşık 100 kişi, "Çöp ve aktarma istasyonu istemiyoruz" pankartı ile, "Sağlıklı yaşam hakkımız", "Çöp ile yaşamak istemiyoruz", "Kokusuz hava solumak istiyoruz", "Çöp alanı değil yaşam alanı istiyoruz" yazılı dövizler taşıyarak slogan attı. Topluluk adına açıklama yapan Sezai Çakır, Aksu vadisinde yaşayanların bölgenin çöplerden temizlenmesi ve artık çöp dökülmemesi için daha önce gerekli yerlere defalarca yaptıkları başvurulardan sonuç alamadıklarını söyledi. Yaklaşık 40 yıldır halkın sağlığını tehdit eden çöp sorununu dile getirmekten başka amaçları olmadığını ifade eden Çakır, "Çöp kokusundan balkonlara çıkamaz, pencerelerimizi açamaz halde yaşamaya çalışıyoruz. Artık sabrımız kalmadı. Belki yıllar önce şehir dışında bir alan diye buraya çöp dökülmeye başlanmış olabilir ama artık bu vadide yaşayan insanların nüfusu 40 bini geçti. Çöp mahallemizin içinde, kapımızın önündedir. Çöp sadece Aksu Mahallesinde yaşayanların değil tüm Giresun'un sorundur. Bu bölgede 11 okul, 2 de hastane var" dedi.

Mahalle sakinlerinden Hamdiye Aydın da, "Evimiz denize sıfırdı, artık çöpe sıfır oldu. Nefes alamıyoruz. Evin tüm camları kapalı. Balkonlarda oturamıyoruz, pencere açamıyoruz. Sanki balkonda ateş yakılmış gibi koku geliyor. Geleceğimiz yok. Sivrisinek ısırması nedeniyle her tarafımız yara. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Vatandaşlar protesto eyleminin ardından, üzerinde 'Elveda çöp' yazılı ve içi çöp dolu temsili tabutu toprağa gömdü. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Tabutlu Çöp Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement