Giresun'da Tarihi Eser Kaçakçılığı - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Tarihi Eser Kaçakçılığı

Giresun\'da Tarihi Eser Kaçakçılığı

GİRESUN'da düzenlenen operasyonda, aralarında değişik dönemlere ait sikkelerin de yer aldığı 657 parça tarihi eser elegeçirildi.

28.09.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GİRESUN'da düzenlenen operasyonda, aralarında değişik dönemlere ait sikkelerin de yer aldığı 657 parça tarihi eser elegeçirildi. Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

Giresun Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Gümüşhane'den İstanbul'a tarihi eser götürüldüğü ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, bir aracı takibe aldı. Bulancak İlçesi'nde durdurulan araçta yapılan aramada, değişik dönemlere 516 sikke, tarihi 141 ziynet eşyası, hayvan figürleri, toprak kaplar, haç işaretleri, heykelcikler ve metal levhalar ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak araçta bulunan İ.Y, M.Ç, M.B. ile bunlarla bağlantıları tespit edilen F.Y, N.Ş. ve A.Ç. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen İ.Y. ve M.Ç. tutuklanırken M.B. ve F.Y. mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla, N.Ş. ve A.Ç. ise savcılıkça serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

- Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Tarihi Eser Kaçakçılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement