Giresun Emniyet Müdürlüğünden Fındık Hırsızlıklarına Projeli Önlem - Son Dakika
Yerel

Giresun Emniyet Müdürlüğünden Fındık Hırsızlıklarına Projeli Önlem

Giresun Emniyet Müdürlüğünce, üreticilerin bilinçlendirilerek fındık hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi amacıyla "Fındık Altına Dönüşüyor, Emeğinizi Çaldırmayın, Alın Terinize Sahip Çıkın" Projesi başlatıldığı bildirildi.

31.08.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Emniyet Müdürlüğünce, üreticilerin bilinçlendirilerek fındık hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi amacıyla "Fındık Altına Dönüşüyor, Emeğinizi Çaldırmayın, Alın Terinize Sahip Çıkın" Projesi başlatıldığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, rekolte azlığına bağlı olarak artan fındık fiyatlarının hırsızlık olaylarının artmasını sağlayabileceği belirtildi.

Fındık hırsızlıklarının önüne geçilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan "Fındık Altına Dönüşüyor, Emeğinizi Çaldırmayın, Alın Terinize Sahip Çıkın" Projesi'nin bu sene de devam ettirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çeşitli sebeplerden dolayı fındık rekoltesinin düşük olması, bunun da fındığın kıymetini artırdığı, el emeğiyle toplanan bu ürünün haksız bir şekilde birilerinin eline geçmemesi açısından fındık hırsızlıklarına karşı alınabilecek tedbirler ve dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili broşürler hazırlandı. Görevlilerimizce halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda ve sahil kesiminde dağıtılarak vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılmaktadır. El emeğiyle toplanan fındık kurutma aşamasında uzak ve kontrolsüz yerlere bırakılmamalı. Kurutma sonrası fındıklar çuvala koyduktan sonra güvenli depo ve binalarda muhafaza altına alınmalı. Eğer uzun bir süre bekleyecekse sürekli olarak kontrol edilmeli. Fındık tüccarlarının ise iş yerlerine mutlaka alarm ve güvenlik kameraları taktırmalı. Bu olası hırsızlık olaylarının önlenmesi ve hırsızların en kısa sürede yakalanması açısından önemli bir uygulamadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Emniyet Müdürlüğünden Fındık Hırsızlıklarına Projeli Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement