Giresun Federasyonu Şehitlerini Yad Edecek - Son Dakika
Yerel

Giresun Federasyonu Şehitlerini Yad Edecek

Giresun Federasyonu Şehitlerini Yad Edecek

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Giresun Federasyonu binasında “Giresunlu Şehitleriyle Yaşıyor-Giresun Uşakları Şehitleriyle Buluşuyor” sloganıyla 29 Ağustos’ta Afyon’da düzenlenecek etkinlikle ilgili olarak düzenlenen toplantıya katıldı.

31.07.2015 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Giresun Federasyonu binasında "Giresunlu Şehitleriyle Yaşıyor-Giresun Uşakları Şehitleriyle Buluşuyor" sloganıyla 29 Ağustos'ta Afyon'da düzenlenecek etkinlikle ilgili olarak düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Aydın "Giresunlular fedakardır. Giresunluların gönüllü olarak Afyon'a giderek savaşması, şehit olması fedakarlığın en açık örneklerinden bir tanesidir" dedi.

Kurtuluş Savaşı sırasında işgal görmeyen tek vilayet olan Giresun'dan yola çıkan ve 2 alay gönüllü askerle vatanı savunurken Afyon'da şehit düşen Giresunlu kahramanların torunları, atalarını Afyon'daki şehitlikte yad edecek.

Vatan savunmasına Giresun'dan katılan 42. ve 47. gönüllü alaylarından Topal Osman emrindeki 47. alayın Afyon Dedesivri tepesinde verdiği 14 şehit, Afyon'un İscehisar ilçesindeki Giresun şehitliğinde her yıl, başta Giresun ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin her yerinden gelen ziyaretçiler tarafından anılıyor. Bu yıl da Giresunlu şehitler 29 Ağustos Cumartesi gününden başlayarak kapsamlı bir etkinlikle anılacak.

Başkan Remzi Aydın, anma programı ile ilgili Giresunlular Federasyonu'nun Zeytinburnu'nda bulunan binasında düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda anma etkinliği programıyla ilgili yapılacak çalışmalar konuşuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Aydın "Giresunlular fedakardır. Giresunluların gönüllü olarak Afyon'a giderek savaşması, vatan için şehit olması fedakarlığın en zinde örneklerinden bir tanesidir. Biz, büyük fedakarlık yapan atalarımızın, dedelerimizin hatıralarını anmak, günümüze yeni duygular ve düşünceler aktarmak adına buradayız. Sizlere de bu toplantıya katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bende 29 Ağustos'ta orada olacağım. Giresun şehitliği olması, bir şehrin şehitliği olması aslında üzüntü verici gibi ama bir o kadar da gurur verici. Bu, Giresun insanının memleketin korunmasında ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Biz Afyon'daki şehitliğimizle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki en önemli yapı taşlarından olduğumuzu tescillemiş oluyoruz. Bu memlekete canlarını veren şehitlerimiz için yapılan şehitliğimize sahip çıkmamız lazım" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Federasyonu Şehitlerini Yad Edecek - Son Dakika


Advertisement