Giresun Günleri Heyecanı Her Yeri Sardı' - Son Dakika
Güncel

Giresun Günleri Heyecanı Her Yeri Sardı'

Giresun Günleri Heyecanı Her Yeri Sardı\'

8. Giresun Günleri öncesinde ilçe ve köy derneklerinin hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıya katılan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun Günleri heyecanının, Giresunluların olduğu her yeri sardığını söyledi.

18.04.2014 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Federasyonu tarafından 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan 8. Giresun Günleri öncesinde ilçe ve köy derneklerinin katıldığı toplantıda son hazırlıklar değerlendirildi. Giresun günleri yaklaştıkça çalışmaların hızlandığını ifade eden Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Giresun Valiliği’nin himayesinde gerçekleşecek Giresun Günleri öncesinde Giresun’a bir ziyaret gerçekleştirdim ve kentimizin idarecilerini etkinliğimize davet ettim. Biz Giresun Günleri’nin 7 yıldır stajını yapıyoruz. Bu yıl ise ustalık dönemine geçtik. Giresun Günleri heyecanı, Giresunluların olduğu her yeri sardı. Süre azaldıkça işimizi en güzel şekilde yapmak için hafif panik yaşamaya başladık” şeklinde konuştu. Turan, hemşerilerine başta Facebook, Twitter ve Instagram olmak üzere sosyal medyayı kullanmaları ve etkinlikle ilgili paylaşımlar yapmaları tavsiyesinde bulundu.

“Giresun Günleri’nin rakibi, kendisi”

Yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Hasan Turan, “Giresun Günleri, bizim için önemli ve anlamlı bir organizasyon. İstanbul’daki şehir günleri açısından değerlendirdiğimizde bir miladı teşkil ediyor. Bu anlamda da rakibi kendisi olan bir organizasyon. Hemşerilerimizin karşısına en güzelini yaparak çıkmanın gayreti içerisindeyiz. Yükümüzün ağır olduğunu bildiğimiz için çok çalışıyoruz. Giresun’un otantik yapısını, kültürel geleneğini, mimarisini ve birçok alanda temsil ettiği özelliklerini, bizi ziyarete gelen hemşerilerimiz ve İstanbullu kardeşlerimize sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Giresun Günleri öncesinde fikir ve önerileri değerlendireceklerini söyleyen Turan, “İlçelerimiz birbirinden değerli tanıtım stantları hazırlıyorlar. Biz, rekabetten kalitenin doğacağına inanıyoruz. Onun için ilçelerimizi özellikle yarışa sokuyoruz. Bu sene de ilçelerin hazırladığı sürprizler var. Herkes yarış içerisinde olunca ortaya totalde bir kalite çıkıyor. Geçen sene olduğu gibi bu senede Giresun Günleri’nin işareti olarak nitelendirdiğimiz Taksim yürüyüşümüz var. Bu yürüyüşte 15 çiftimizin toplu nikahı olacak” şeklinde konuştu.

Mehter Marşları İle Taksim’e çıkacağız

Taksim’de ‘Yürüyen Fındık Bahçesi’ konseptini de hayata geçireceklerini ifade eden Turan, “İstiklal Caddesi’ndeki İstanbullulara fındık dağıtacağız. Birbirinden farklı ve geleneksel alet ve edevatları İstanbullulara ve kendi hemşerilerimize sunacağız. Kurtuluş Savaşı’na katılmış kahramanlarımızı temsilen 42. ve 47. Gönüllü Alayları aba zıpkalı, atlı ve yaya birliklerimiz olacak. Mehter Marşları ile Taksim’e çıkacağız” dedi.

Giresun Günleri’nin bir marka haline geldiğini belirten Giresun Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi Salih Kaçır, “Geçtiğimiz yıl itibariyle Giresun Günleri’nin 7.sini başarılı bir şekilde tamamladık. Taksim yürüyüşü ilk defa geçen yıl hayata geçti ve neredeyse Feshane günlerine eşdeğer bir etkinlik oldu. Bu bir ekip işidir. Tüm Giresun camiasının bir emeği ve hizmeti var. Özellikle ilçelerimizin dernekleri ve sivil toplum örgütleri bu dönem canla başla çalıştı. Her sene bir önceki seneden daha büyük başarılara imza atıyoruz. Bu etkinliğimizin daha öncekilerden çok daha görkemli olacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun Günleri Heyecanı Her Yeri Sardı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement