Giresun Kadın Doğumda Laparoskopik Histerektomi Ameliyatına Başlandı - Son Dakika
Sağlık

Giresun Kadın Doğumda Laparoskopik Histerektomi Ameliyatına Başlandı

Giresun Kadın Doğumda Laparoskopik Histerektomi Ameliyatına Başlandı

Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan hastanede ilk kez kapalı rahim alınması ameliyatı gerçekleştirildi.

31.01.2017 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Vehbi Yavuz Tokgöz ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sipahi tarafından operasyon başarı ile gerçekleştirildi. Böylece İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yapılan kapalı rahim ameliyatı Giresun'da da yapılmaya başlanmış oldu.

Yrd. Doç. Dr. Vehbi Yavuz Tokgöz, yaptığı açıklamada, ameliyatın başarılı geçtiğini, açık ameliyatla bir haftayı bulabilecek iyileşme sürecinin iki günde tamamlandığını ve hastanın günlük aktivitelerine hızla döndüğünü ifade etti. Daha önce bir çok jinekolojik operasyonun kapalı yöntemle yapıldığını bildirirken ortak kulanım sonrası ekipman eksiğinin hızla tamamlanması ile kapalı rahim alınması ameliyatının da başarılı şekilde gerçekleştiği belirtildi. Teknolojik gelişmelerden hastalıklarla mücadelede yararlanmamızın çok önemli noktalara geldiğini vurgularken, ilerleyen yıllarda hastanemizde de kapalı ameliyatların daha ileri düzeyde uygulanacağını kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Giresun Kadın Doğumda Laparoskopik Histerektomi Ameliyatına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahar Alerjisi ve Semptomları
    18:37 Bahar Alerjisi ve Semptomları

    Yılın canlı ve renkli bahar ayları geldi. Havalar ısınıyor, çiçekler açıyor ancak bu aynı zamanda havada daha fazla polen olduğu anlamına geliyor. Polenle birlikte artan, bahar alerjisi olarak adlandırılan saman nezlesi ise, birçok kişi için burun akıntısı ve gözlerde kaşıntı demek. Bahar alerjisi olan kişilerde burun, göz ve boğazın şişmesine veya tahriş olmasına neden olan proteinler içeren polenlerin etkisiyle semptomlar ortaya çıkar. Bahar alerjisinin semptomlarıyla başa çıkmak için antihistaminik veya farklı formlarda steroidler kullanılabilir.

  • Isparta'da aynı noktada meydana gelen 2 trafik kazasında 10 kişi yaralandı
    18:14 Isparta'da aynı noktada meydana gelen 2 trafik kazasında 10 kişi yaralandı

    Isparta'da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında toplamda 10 kişi yaralandı. İlk kazada 3 kişi, ikinci kazada ise 7 kişi yaralanırken, yaralılar Isparta Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

  • Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi
    17:44 Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi

    Dünya Helal Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı'nda, akademisyenler, uzmanlar ve yetkililer sunumlar yaptı. Çalıştayda hayvanların beslenmesi ve kesim yöntemlerinin helal gıda bakımından tartışıldığı vurgulandı. Çalıştayın sonuçları kitapçık halinde yayınlanacak ve ilgili birimlere rapor olarak sunulacak.

  • Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüş gerçekleştirdi
    17:23 Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüş gerçekleştirdi

    Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları dövizler ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüyen grup, Filistin halkı için dua etti. Protestonun 23. haftasında olduklarını belirten grup adına konuşan bir öğrenci, zulüm son bulana kadar her hafta sessiz yürüyüşe devam edeceklerini söyledi.

  • Ünlü Komedyen Hasan Can Kaya'nın Ameliyatı Başarılı Geçti
    17:11 Ünlü Komedyen Hasan Can Kaya'nın Ameliyatı Başarılı Geçti

    Hasan Can Kaya, hastane ekibi tarafından beş saat süren acil bir ameliyata alındı. Operasyon başarılı geçti ve sağlık durumu iyi. Ünlü komedyen, birkaç gün hastanede istirahat edecek ve ABD turnesini ileri bir tarihe erteleyeceği duyuruldu.

  • Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti
    14:20 Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti

    Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde müstakil evinde yalnız yaşayan M.E, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yakınları, M.E'den haber alamayınca adrese gitti ve hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek M.E'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenaze otopsi için Kars Harakani Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

  • Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi
    12:19 Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Kardiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen kongreye, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türk devletlerinden bilim insanları katıldı. Kongrede kardiyoloji alanındaki son yenilikler paylaşılırken, Türk devletleri arasındaki işbirliği ve iletişimin önemi vurgulandı.

  • Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:52 Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.


Advertisement