Giresun Kano Slalom Türkiye Şampiyonası Çamoluk?ta Başladı - Son Dakika
Güncel

Giresun Kano Slalom Türkiye Şampiyonası Çamoluk?ta Başladı

Giresun Kano Slalom Türkiye Şampiyonası Çamoluk?ta Başladı

Kano Slalom Türkiye Şampiyonası Çamoluk'ta başladıKANO Slalom Türkiye Şampiyonası Giresun'un Çamoluk ilçesinde başladı.

04.06.2016 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kano Slalom Türkiye Şampiyonası Çamoluk'ta başladı

KANO Slalom Türkiye Şampiyonası Giresun'un Çamoluk ilçesinde başladı.

İlçeden geçen Kelkit Çayı'nda düzenlenen şampiyonaya erkek ve kızlarda, küçük, genç ve yıldız kategorilerinde 80 sporcu katıldı. 18 kapıdan oluşan yarışmada sporcular zaman zaman zorlanırken, bazıları da suya düştü. Yarışı tamamlayamayanlar da kenarda üzgün üzgün oturdu. Yarışmanın ilk bölümüne şiddetli yağmur nedeniyle ara verildi, yarışma yağmurun durmasının ardından devam etti.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Bengütay, federasyonlarının en önemli faaliyetlerinden biri olan Kano şampiyonasını Çamoluk'ta yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: "Gerek kişiler arası, gerek toplumlar arası iyi ilişkilerin kurulmasında ve devamında gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak erdemli bireyler olarak topluma katılımlarında sporun son derece büyük katkısı vardır. Bu anlamda Kano Federasyonu olarak burada önce gelişim kampı organize ettik ve 50'ye yakın Çamoluklu genci kano eğitimine tabi tuttuk. Gençlerimiz burada bugün yarışacak. Temel eğitim alan gençlerin yarışabilmesi inanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde burada gerçek bir uluslararası slalom parkurunda yarış yapma fırsatını verecektir.ö

Bengütay, kano sporunun dünyada en çok izlenen ve en çok olimpiyatlarda madalya veren spor dalı olduğunu da kaydederek, 'Bizler Türk spor tarihinde bir ilki başardık ve sporcularımız ilk defa Rio Olimpiyatları'nda kano dalında ülkemizi temsil edecek" diye konuştu.

Giresun Valisi Hasan Karahan da, 'Spor dostluktur, kardeşliktir, barıştır. Ülkemizin en güzel köşelerini bu vesileyle hem gençlere hem onların yakınlarına tanıtma imkanı buluyoruz. Bugün bildiğiniz gibi Muhammed Ali rahmetli oldu. Bizim gençlik, daha doğrusu çocukluk çağımızın sembol ismiydi. Müslümanların zayıf, ezik ve kendine güvenemediği zamanlarda onun o güçlü sesi ve güçlü demir yumruğu hepimiz için bir umut ışığıydı. Allah rahmet eylesinö dedi.

Vali Karahan ve beraberindekiler törenin ardından bir süre yarışmalarını izledi. Şampiyona yarın sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun Kano Slalom Türkiye Şampiyonası Çamoluk?ta Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement