Giresun - Kılıçdaroğlu Giresun?da Sac Ayağından Geçti, Dilek Tuttu - Son Dakika
Güncel

Giresun - Kılıçdaroğlu Giresun?da Sac Ayağından Geçti, Dilek Tuttu

Giresun - Kılıçdaroğlu Giresun?da Sac Ayağından Geçti, Dilek Tuttu

Kılıçdaroğlu Giresun'da sac ayağından geçti, dilek tuttu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da Uluslararası Aksu Festivali'nin açılışına katıldı.

20.05.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu Giresun'da sac ayağından geçti, dilek tuttu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da Uluslararası Aksu Festivali'nin açılışına katıldı. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte sac ayağından geçen Kemal Kılıçdaroğlu, Aksu Deresi'ne 7 çieft bir tek taş atarak, 'Halkın zenginleştiği bir Türkiyeö dileğinde bulundu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah uçakla geldiği Trabzon? dan karayoluyla Giresun'a geçti. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 38. Uluslararası Aksu Festivali'nin açılışına katılan Kılıçdaroğlu alkışlarla karşılandı. Festivalin açılışına Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bölge milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı. Selvi ve Kemal Kılıçdaroğlu, festival alanındaki çocukları kucaklarına alarak sevdi, fotoğraf çektirdi.

CANİKLİ: SİZİ BU ÇÖPTEN KURTARACAĞIZ

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Bugün bahar bayramını misafirlerimizle kutluyoruz. Bahar bayramınız kutlu olsun. İnşallah 2 gün sonra bir başka bayramı kutlayacağız. Cuma günü Giresun'un 50 yıllık rüyası Giresun havalimanını açıyoruz ve uçuşa geçiyoruz. O gün de uçuş bayramı olacakö dedi. Bakan Canikli, festival alanının yan tarafındaki çöp dökme alanını işaret ederek CHP'li Giresun Belediyesi'ne üstü kapalı eleştirdi ve şunları söyledi: "Yıllardır bu çöpün eşliğinde şenlikleri kutluyoruz. Maalesef bir türlü çözülemedi problem. En sonunda müdahale ettik. Haziran sonundan itibaren buraya çöp dökülmesini yasaklıyoruz. O tarihten sonra belediyelerimiz çöplerini Tirebolu'daki aktarma istasyonuna veya Çavuşlu'daki döküm alanına götürecekler. Bu ayıbı örteceğiz. Buraya 180 dönümlük mükemmel yeşil alan kazandıracağız. Önümüzdeki yıl festivalde burada çöp dağları değil yeşil alan göreceksiniz."

Canikli'nin tören alanına gelişi sırasında, "Giresun seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahürat yapan festival alanındaki AK Partililer, Kılıçdaroğlu'nun adı anons edilince tribünleri terketti.

"BUGÜN BAYRAM, SİYASİ KONUŞMA YAPMAYACAĞIM"

Canikli'nin ardından kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, 4 bin yıllık geleneği sürdüren Giresunlular'ı tebrik etti, 'Burada 4 bin yıldır kardeşçe, dostça yaşıyorsunuz. Siyasi konuşma yapmayacağım. Bayram yeri burası. Her görüşten insanımız var burada. Bugüne kadar insanlarımızı ayırmadım, bölmedim. Görüşü, inancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun her insan benim başımın tacıdır. Her insanı severim. Ama bir şeyi de açık yüreklilikle söyleyeyim. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset halka adanmışlıktır. Köşeyi dönme aracı değildir, vatandaşa hizmet demektir. Size hizmet eden, bu bayramı gerçekten de kutlamanıza yol açan belediyle başkanımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyorum. Dostça, kardeşçe, bir arada sizin daha güzel atmosferde bayramınızı kutlamanızı istiyorum. Sizin sevincinizi paylaşmak için geldimö dedi.

SAC AYAĞINDAN GEÇTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte daha sonra 4 bin yıllık geleneği gerçekleştirdi ve dilek tutarak üç kez sac ayağından geçti. Kılıçdaroğlu, tuttuğu dileği açıklarken, 'Halkın zenginleştiği bir Türkiye diliyorumö dedi. Selvi Kılıçdaroğlu ise dileğini söylemekten kaçındı. Kılıçdaroglu çiftinin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de sac ayağından geçti, ancak dileğini söylemedi.

Kılıçdaroğlu çifti daha sonra geleneklere uygun olarak Aksu Deresi'ni sırtlarını dönerek 7 çift bir tek taş attı ve yine dilek tuttu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun - Kılıçdaroğlu Giresun?da Sac Ayağından Geçti, Dilek Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement