Giresun - Mevsimlik Fındık İşçilerinin Çocuklarına Ebru Kursu - Son Dakika
Güncel

Giresun - Mevsimlik Fındık İşçilerinin Çocuklarına Ebru Kursu

Giresun - Mevsimlik Fındık İşçilerinin Çocuklarına Ebru Kursu

Mevsimlik fındık işçilerinin çocuklarına ebru kursu Fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Giresun'a gelen mevsimlik işçilerin çocuklarına ebru öğretiliyor.

21.08.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevsimlik fındık işçilerinin çocuklarına ebru kursu

Fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Giresun'a gelen mevsimlik işçilerin çocuklarına ebru öğretiliyor.

Aksu Mahallesindeki toplanma merkezinde bulunan 16 yaşın altındaki çocuklara Halk Eğitim Merkezi tarafından ebru öğretilerek çocuk işçiliği önlenmeye çalışılıyor. Her gün öğleden sonra yaklaşık 10 çocuğa ebru eğitimi verdiklerini kaydeden Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Karabürk, amaçlarının ailelerinin fındık toplarken çocukların eğitim içerisinde kalmalarını sağlamak ve çocuk işçiliğinin önüne geçmek olduğunu belirterek, "16 yaşından küçük olan çocukların bahçeye gitmeden eğitim faaliyetleri içerisinde bulunmalarını sağlamak istiyoruzö dedi.

Karabürk, çok kısa sürede ebru sanatıyla ilgili bir farkındalık oluştuğunu gördüklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kısa sürede birçoğu ebru yapmayı öğrendi, gayet başarılılar. İlk defa yaptıkları için ilgileri de yüksek. Çabuk öğrenmelerinin sebebi ilgilerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Zamanları aslında eğlenceli geçiyor, burada bir eğitim faaliyeti olmazsa bu çocuklar boşta duracaklar, canları sıkılacak. Bir nevi eğlence özelliği taşıyor bu eğitimler ve o yüzden çok hızlı öğrendiler."

Grubun içerisinde okul öncesi eğitim çağında öğrenciler ile ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocukların bulunduğunu dile getiren Karabürk, zamanla değişik kurslarla toplanma merkezinde kalan çocuklara yönelik eğitimlerin süreceğini ifade etti.

Ailesiyle Nizip'ten Giresun'a gelen 5'inci sınıf Emine Bütenbey, ebru yapmanın çok zevkli olduğunu söylerken, kardeşi Vedat Bütünbey de üç gündür ebru yaptığını ve öğrenirken zorlanmadığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun - Mevsimlik Fındık İşçilerinin Çocuklarına Ebru Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement