Giresun Üniversitesi'nde Ankara Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Giresun Üniversitesi'nde Ankara Saldırısı Protesto Edildi

Giresun Üniversitesi\'nde Ankara Saldırısı Protesto Edildi

Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısı, Giresun Üniversitesi'nde (GRÜ) düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

14.03.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısı, Giresun  Üniversitesi'nde (GRÜ) düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Üniversitenin Güre Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen yürüyüş öncesi konuşan GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Ankara'nın son 5 ay içinde 5 defa yüreğinden vurulduğunu belirterek, "Dün Kızılay'da, yine hain, yine alçakça eller bomba düzeneklerini ateşleyip milletimizin birliğini ve dirliğini hedef almışlardır. 37 insanımız hayatını kaybetmiş, yüzlercesi de yaralanmıştır. Yüreğimiz yanmış, gözlerimizden yaş yerine kan akmıştır" dedi. Rektör Attar, ruhları ve emelleri kara olan teröristlerin, ülkemizin bugününü ve geleceğini karatmaya gücünün yetmeyeceğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu menfur saldırılardan sonra fırsatı ele geçirip hükümete istifa çağrıları yapanlar, devleti zayıflatmak, aciz ve çaresiz göstermek isteyenler ihanet içindedir. Güvenlik kuvvetlerimizin vatanına ve milletine bağlı vatandaşlarıyla omuz omuza verdiği destansı mücadeleyle gırtlağı sıkılan kalleş terör örgütü, sansasyonel eylemlerle suni teneffüs çabasına girmiştir. Biliniz ki son nefese ve son damla kana kadar, hendeklerle fare deliğine çevirdiğiniz güzelim Diyarbakır'ın sokaklarında çarpışan oğullar gibi size karşı çarpışacağız."

Türkiye'nin her zaman önemli kararlar arefesinde vurulduğunu savunan Rektör Aygün Attar, şöyle konuştu:

"17 Şubat günü yine Ankara'da patlatılan terör bombası ile sadece Türkiye değil kardeş Azerbaycan'da vurulmak istenmiş ve Sayın Cumhurbaşkanının Bakü ziyareti sabote edilmek istenmişti. Ertelenen ve yarın gerçekleşeceği planlanan ziyaretten iki gün önce yine aynı karanlık eller harekete geçti. Bu eller kimindir? Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenlerin elleridir. Dost ve kardeş coğrafyalara el uzatılmasını istemeyenlerin elleridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olmasını istemeyenlerin elleridir. Allah milletimizi dara düşürmesin ama, çok şükür ki Türk milleti dar zamanda bir araya gelmeyi çok iyi bilen bir millettir. Sımsıkı yumruk olup o hain elleri kırmasını da bilir. Üzerinde şehitlerimizin kanı, her karışında ceddimizin emaneti olan bu coğrafyada DAEŞ, PKK, PYD, YPG, DHKPC gibi adlarla faaliyette bulunan fitne fesat yuvalarına yer olmayacaktır. Dört cephede yedi düvelin üstüne yürünür, yine de ay yıldızın gölgesinden feragat edilmez."

Rektör Attar'ın konuşmasının ardından akademisyenler ve öğrenciler yerleşke içinde bayraklarla ve terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla da yürüyüş sona erdi.

- Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun Üniversitesi'nde Ankara Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement