Giresun Üniversitesi'nde İstifa Etmeyen Dekanlar: Rektörlük Yanılttı - Son Dakika
Güncel

Giresun Üniversitesi'nde İstifa Etmeyen Dekanlar: Rektörlük Yanılttı

Giresun Üniversitesi'nde YÖK'ün isteğine rağmen istifa etmeyen dekanlar, rektörlüğün kendilerini yanılttığını açıkladı.

20.07.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi'nde YÖK'ün isteğine rağmen istifa etmeyen dekanlar, rektörlüğün kendilerini yanılttığını açıkladı. Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun'un kendileriyle yaptığı görüşmede, YÖK'ün isteği üzerine görevden alınmalarını teklif eden yazıyı gönderdiğini söylediğini belirten dekanlar, istifa etmeleri gerektiğini öğrenince, bir gün sonra bunu Rektörlüğe verdiklerini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Duman,

Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Altan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Karadeniz ve Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş adına açıklama yapan İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Abdurrahman Haçkalı, şunları söyledi:

"Rektörlük 19 Temmuz günü mesai bitiminde tüm dekanları toplantıya çağırmış, bazı dekanlarla bireysel, bazılarıyla toplu olarak görüşmüş, bazı dekanlar yolda oldukları için vekilleriyle görüşme yapılmıştır. Rektörümüz YÖK'ün kendisini telefonla arayarak saat 17.00'den önce dekanların görevden alınmasını teklif eden yazıyı yazmasını istediğini, kendisinin de saat 17.00'den önce yazdığını belirterek, yazıyı toplantıya katılanlara göstermiştir. Ayrıca, 'Görevden alınmadım, ben istifa ediyorum' şeklinde düşünenlerin istifa edebileceklerini ancak sonucun değişmeyeceğini ifade etmiştir. Yani durum, YÖK'ün istifa etmemiz gerektiğini anlamamız şeklinde yansıtılmamıştır. Toplantıya katılan dekan ve dekan vekillerinde, görevden alınma yazısı rektör tarafından yazılmış olduğundan artık istifanın bir anlam ifade etmeyeceği kanaati oluşmuştur."

EKSİK BİLGİLENDİRMEDEN KAYNAKLANDI

Daha sonra YÖK'ün istifa etmelerini istediğini öğrendiklerini kaydeden Prof. Dr. Haçkalı, "Bunun üzerine 19 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olmak üzere istifa dilekçelerini rektörlük makamına sunduk. Rektörlük'ten verilen bilgiye göre 20 Temmuz tarihi itibarıyla dilekçelerimiz YÖK'e gönderildi" dedi ve yaşananların eksik bilgilendirmeden kaynaklandığını söyledi. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun Üniversitesi'nde İstifa Etmeyen Dekanlar: Rektörlük Yanılttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement