Giresun Üniversitesi'nden Karikatür Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Giresun Üniversitesi'nden Karikatür Tepkisi

Giresun Üniversitesi\'nden Karikatür Tepkisi

Giresun Üniversitesi, Charlie Hebdo karikatürleri yayınlanmasına yürüyüş ve basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

18.01.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi, Charlie Hebdo karikatürleri yayınlanmasına yürüyüş ve basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıları nedeniyle Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasını protesto etti.

Haydar Aliyev Parkından Atatürk Meydanı'na kadar ellerinde dövizlerle yürüyen İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve sivil toplum kuruluşları burada bir basın açıklaması yaptı.

Giresun Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Dekanı Abdurrahman Haçkalı, Hz. Muhammed'in barış ve insanlık peygamberi olduğunu söyledi.

Dekan Haçkalı, "Dünya'ya bir arada yaşama tecrübesini veren tek din İslam'dır. Ama bizim geleneğimizde var tecrübemiz var, bilgimiz var, her yönüyle bunu ortaya koymuşuz. Biz Avrupalıyı Haclı seferlerinde gördük. İspanya'da yaşayan 700 yıldan fazla yaşayan Müslümanların tamamını ya dinden döndürdüler yada katlettiler. Kaçan Yahudileri ise Osmanlı bağrına bastı. Bosna Hersek de yaptıkları katliamları biliyoruz. Irak'ta, Suriye'de, Afrika'da, Doğu Türkistan'da Cin'in yaptığı züllümü biliyoruz. Ermeni'yi 100 yıl önce Anadolu'da sonrada Karabağ'da gördük. Şimdi nerde bir yanlış hareket nerde bir vahşet var orda iki unsur var elimizde taşıdığımız tevhid bayrağı bide vahşeti yaparken tekbir getirmeleri. Bunu niçin yapıyorlar yaptıkları işi Müslümanlara yıkmak için. Müslüman yer yüzünün en güvenilir insanı olacak neden Hz. Muhammed'in en büyük özelliği nedir Muhammedin Emin. Biz İslam'ı en iyi şekilde temsil edersek bu olayları düzelte biliriz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Üniversitesi'nden Karikatür Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement