Giresun Üniversitesindeki Akademik Çalışmalar - Son Dakika
Güncel

Giresun Üniversitesindeki Akademik Çalışmalar

Giresun Üniversitesindeki Akademik Çalışmalar

Giresun Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, üniversite bünyesinde akademik faaliyetler ile bilimsel araştırmalara hız verdiklerini söyledi.

30.12.2016 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, üniversite bünyesinde akademik faaliyetler ile bilimsel araştırmalara hız verdiklerini söyledi.

Rektör Coşkun, tıp fakültesi ile sosyal bilimler meslek yüksek okulunda incelemelerde bulunarak, göreve yeni başlayan akademisyenlerle bir araya geldi.

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Coşkun, özellikle tıp fakültesinin gelişimine ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile kamu hastanelerinin ortak kullanımı için sözleşme imzaladıklarını, bu durumun tıp fakültesinin büyüme hızını artıracağını belirten Coşkun, "Her geçen gün daha da güçleniyoruz. Hastanemizin kısa sürede cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum. Bununla birlikte üniversite olarak bizim önceliğimiz eğitim ve araştırma çalışmaları olmalıdır." dedi.

Üniversitede akademik faaliyetler ile bilimsel araştırmalara büyük önem verdiklerini aktaran Coşkun, şöyle konuştu:

"Çıtamızı hızla yükseltmemiz gerekiyor. Özellikle akademik seviyemizi iyileştirmek için her akademisyenden akademik çalışmalar bekliyorum. Yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda belli kriterlere göre her yıl sıralamasını yapan URAP'ın Türkiye sıralamasına göre, 2011 yılında 11. sırada olan üniversitemiz, aradan geçen son 4 yıldan sonra 2016 yılı itibariyle 37. sıralara gerilediği görülmektedir.

Şimdi üniversitemiz bünyesinde akademik faaliyetlere, bilimsel araştırmalara hız vermeliyiz. Bu amaçla özellikle tıp fakültesinde çalışan akademisyen hocalarımıza da çok iş düşüyor. Üniversite olarak bizim önceliğimiz eğitim ve araştırma çalışmaları olmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giresun Üniversitesindeki Akademik Çalışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement