Giresun Valiliği Önünde Eylem Yaptı, Engelli Oğlu İçin Yol İstedi - Son Dakika
Güncel

Giresun Valiliği Önünde Eylem Yaptı, Engelli Oğlu İçin Yol İstedi

Giresun Valiliği Önünde Eylem Yaptı, Engelli Oğlu İçin Yol İstedi

Giresun'da yol evine ulaşmadığı için engelli oğlunu el arabasıyla yola kadar taşımak zorunda kalan 64 yaşındaki Mustafa Bay valilik önünde eylem yaptı, yardım istedi.

27.05.2015 15:19  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duroğlu Beldesi Pınarçukuru köyünde yaşayan Mustafa Bay, özürlü oğlu 29 yaşındaki Mustafa Bay ile geldiği Giresun Valiliği önünde açıklamalarda bulundu. Yüzde 94 engelli olan epilepsi hastası oğlunu zaman zaman doktora götürmek zorunda olduğunu anlatan Mustafa Bay, evin yolunun araç geçişine uygun olmadığını, bu nedenle oğlunu engebeli arazide el arabası ile taşımak zorunda kaldığını söyledi.

EV İLE YOL ARASINDA 200 METRE MESAFE VAR

Ev ile yol arasında yaklaşık 200 metre mesafe bulunduğunu kaydeden Mustafa Bay, "Mevcut yol araç için uygun ancak sadece 5 metrelik bir bölümde yolun yaklaşık 35 santimetre genişletilmesi gerekiyor. Ama arazi sahipleri yer vermiyor. Yıllardır bu yolun genişletilmesi için uğraşıyorum ama olmadı. Eski Vali Dursun Ali Şahin girişimde bulundu ama sorunu çözemeden arkadaşın biri onu sürdürdü. Çözüm arıyorum ama sonuç alamadım. Sesimi duyurmak için oğlumla buraya geldim" dedi.

"TEK EVE YOL OLMAZMIŞ"

"30 senedir devlete vergi veriyorum ama Öcalan kadar hizmet alamıyorum. Bu çocuğum Suriyeliden daha mı değersiz?" diyen Bay, omzuna astığı ve üzerinde, 'Çuval yasası' yazılı torbadan çıkardığı, 'Yolu olmayan ev kalmadı' afişini gösterdi. Mustafa Bay, " Bu yalan. 35 santimetre yüzünden bu çocuk 15 senedir mağdur. Eve inşaat arabasıyla götürüp getiriyorum. Devlet bu konuda yardımcı olmuyor. Konut yapılacak olsa hemen istimlak edilir ama bana gelince 35 santimetrelik yeri istimlak edemiyorlar. Ben bölgedeki tek evmişim, tek eve yol olmazmış. Gitmediğim yer çalmadığım kapı kalmadı. Utansınlar. Vicdan taşıyorlarsa eğer utansınlar. Oğlum için her şeyi yapabilirim. 35 santimetrelik yere çözüm bulamıyorlar" diye dert yandı.

Valilik önünde daha sonra da polislere derdini anlatan Mustafa Bay, ardından oğluyla birlikte köye gitti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun Valiliği Önünde Eylem Yaptı, Engelli Oğlu İçin Yol İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement