Giresun ve Ordu'da Kadınlar Tekstil Sektörüne Hazırlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Giresun ve Ordu'da Kadınlar Tekstil Sektörüne Hazırlanıyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca (DOKA) hazırlanan projeyle, Giresun ve Ordu'da 400 kadına tekstil sektöründe çalışabilmeleri amacıyla eğitim verilecek.

07.12.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca (DOKA) hazırlanan projeyle, Giresun ve Ordu'da 400 kadına tekstil sektöründe çalışabilmeleri amacıyla eğitim verilecek.

Hazır giyim sektörüne nitelikli iş gücü kazandırılması amacıyla geliştirilen "Hazır Giyim Sektöründe Kadınlara Yönelik Girişimcilik Hareketi Operasyonu Projesi" kapsamındaki eğitimler başladı.

DOKA Giresun İl Koordinatörü Murat Aladağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazır giyim sektörünün hem Ordu hem de Giresun'da sürekli geliştiğini belirtti.

Bunun teşvik belge ve ihracat sayısından çok rahat görülebildiğini anlatan Aladağ, örnek olarak Giresun'da son 5 yıl içerisinde hazır giyim sektöründeki ihracat oranında yüzde 200'ün üzerinde bir artış olduğunu vurguladı.

Aladağ, hazır giyim sektöründe hem Ordu hem de Giresun'da 60'ın üzerinde firmanın faaliyet gösterdiğini ifade ederek, "Bu firmalarda toplam istihdam oranı 6 binin üzerinde. Bu sektörün yoğunluğu nedeniyle biz bu projeyi, söz konusu sektörün istihdam kısmına yönelik başlatmış durumdayız." dedi.

Toplam 400 kadının hazır giyim sektöründe eğitim görüp çalışmasının planlandığını vurgulayan Aladağ, bunların 200'ünün Ordu'da, 200'ünün eğitimlerinin ise Giresun'da verileceğini aktardı.

Murat Aladağ, projenin toplam bütçesinin 3 milyon avro civarında olduğuna işaret ederek, "Makine teçhizatı ekipmanları tamamen alındı. Eğitimler yaklaşık 65 gün uygulanacak. Projeye daha yeni başladık, İŞKUR İl Müdürlükleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile Ticaret ve Sanayi Odaları da projenin içerisinde yer alıyor." diye konuştu.

Projeyle kadınların yetiştirilip hazır giyim sektöründe sertifikalı şekilde istihdam edilmelerinin sağlanacağını kaydeden Aladağ, "Eğitimden sonra özellikle Giresun'da 30'un üzerinde hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firma var. Bu firmalarla buradaki kadınları buluşturmak istiyoruz ve istihdamlarını İŞKUR aracılığıyla yapmayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Karabürk ise hazır giyim sektöründe ihtiyaç duyulan overlok, reçme, ütü, moda tasarım alanında eğitim verileceğini belirterek, "Bu eğitimler 65 gün boyunca devam edecek, 500 saatlik bir eğitim uygulanacak. Bu sektörün ihtiyaç duyduğu yetişmiş elemanlar sektöre sunulacak. Sektörün ihtiyaç duyduğu hazır iş gücünü sunmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Eğitimlere katılan Fatma Samsunlu da "Bilmediğimiz şeyleri öğrenmeye çalışıyoruz. İnşallah burada eğitim alıp, kendimizi geliştirip sektörde iş bulmaya hak kazanacağız." dedi.

Birsen Meşe de eğitimlerin tekstil ürünleri alanında açılabilecek yeni iş yerlerinde işe girme konusunda katkı sağlayacağını vurgulayarak, güzel şeyler öğreneceklerine inandığını, bu eğitimler sayesinde meslek sahibi olacaklarını bildirdi.

Giresun ve Ordu\'da Kadınlar Tekstil Sektörüne Hazırlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Giresun ve Ordu'da Kadınlar Tekstil Sektörüne Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Advertisement