Giresun Yaylaları, Kış Turizmine Kazandırılıyor - Son Dakika
Yerel

Giresun Yaylaları, Kış Turizmine Kazandırılıyor

Eşsiz doğal güzelliği ve temiz havasıyla yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Giresun yaylalarının kış turizminde de önemli bir merkez haline getirilmesi hedefleniyor.

24.02.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATAKAN ÇITLAK - Eşsiz doğal güzelliği ve temiz havasıyla yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Giresun yaylalarının kış turizminde de önemli bir merkez haline getirilmesi hedefleniyor.

Giresun Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun'un Kümbet, Kulakkaya ve Bektaş yaylaları başta olmak üzere onlarca yaylayı coğrafyasında barındırdığını söyledi.

Giresun yaylalarının özellikle yaz dönemi için yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olduğunu anlatan Karahan, "Giresun yaylaları kış dönemlerinde de önemli turizm potansiyeline sahip. Bu potansiyeli bölge turizmine kazandırmak için gayretlerimiz var" dedi.

Karahan, kış turizmini canlandırma adına Paşakonağı ve Kulakkaya yaylalarında kar festivali yapıldığını dile getirerek, düzenlenen festivallerin çok renkli geçtiğini anlattı.

Giresun'daki yaylaların yaz dönemlerinde olduğu gibi kış turizminde de ciddi gelişme göstereceğini belirten Karahan, bu kapsamda kış turizmi potansiyelini artırmak için projeler hazırlandığını söyledi.

Karahan, ulaşım ve konaklama gibi altyapı eksikliklerini gidermeye çalışıldığını ifade etti.

"Yaylalarımızın Alpler'den, Davos'tan farkı yok"

Kulakkaya ve Bektaş yaylalarının bulunduğu Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal da başta bölge insanı olmak üzere herkesi bu güzellikleri görmeye beklediklerini anlattı.

Bölgenin, birbirinden muhteşem doğası, otantik obaları ve yaylalarıyla yeryüzünün cennet köşelerinden biri olduğunu dile getiren Önal, şunları kaydetti;

"Buraların yazı bir başka güzel, baharı da bir başka güzel ama kışın bambaşka güzel. Yaylalarımız İsviçre'nin Alpleri, Davos'una rakip olabilecek potansiyele sahip. İnsanlarımızın artık kış turizmi için Avrupa'nın önemli kayak merkezlerine gitmelerine gerek yok. Onları buralara bekliyoruz. Çünkü yaylalarımızın Alpler'den, Davos'tan farkı yok. Gelin bu güzellikleri birlikte paylaşalım."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Yaylaları, Kış Turizmine Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement