Giresun Ziraat Odaları : Fındık Afet Kapsamına Alınsın, Borçlar Faizsiz Olarak Ertelensin - Son Dakika
Güncel

Giresun Ziraat Odaları : Fındık Afet Kapsamına Alınsın, Borçlar Faizsiz Olarak Ertelensin

Giresun Ziraat Odaları : Fındık Afet Kapsamına Alınsın, Borçlar Faizsiz Olarak Ertelensin

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Mart ayının son günlerinde görülen don olayı nedeniyle fındıkta yüzde 100'e yakın zarar meydana geldiğini bildirirken bunun 'Genel afet' olarak değerlendirilmesini ve üreticilerin bankalara olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini istedi.

10.04.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Mart ayının son günlerinde görülen don olayı nedeniyle fındıkta yüzde 100'e yakın zarar meydana geldiğini bildirirken bunun 'Genel afet' olarak değerlendirilmesini ve üreticilerin bankalara olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini istedi.

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu'nun Bulancak Ziraat Odası'nda yaptığı toplantıdan sonra açıklamada bulunan Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, 29- 31 Mart tarihleri arasındaki don olayı ardından fındıkta meydana gelen zararları görüşmek için bir araya geldiklerini söyledi. Don olayı ardından fındık ürününde 0-100 rakım arasında yüzde 25-30, 250 rakımın üzerinde ise yüzde 100 yanık tespit ettiklerini anlatan Yaman, "Tarım sigortaları havuzu' (TARSİM) eksperleri ile de görüşüyoruz. Akademisyenler de fındıkta yüzde 100 yanık görüldüğünü ve bu bitkilerin önümüzdeki yıl  meyve vermeyeceğini söylüyor. Bu bir afettir" dedi.

Hazırladıkları raporları önümüzdeki hafta içerisinde TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a göndereceklerini kaydeden Yaman, şöyle konuştu:

"Bu sene fındık olmayacağına göre finansman desteği sağlanması ve fındığın genel afet kapsamına alınıp Tarım Kredi Kooperatifleri ile bankalara olan borçların faizsiz olarak ertelenmesi talep edeceğiz." - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun Ziraat Odaları : Fındık Afet Kapsamına Alınsın, Borçlar Faizsiz Olarak Ertelensin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement